avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anuntul salariatului cu privire la schimbarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anuntul salariatului cu privire la schimbarea conditiilor de munca

Mai exista obligativitatea angajatorului de a anunta in scris angajatul cu privire la intentia de modificare a clauzelor Contractului de munca cu 15 zile inainte, sau prin semnarea actului aditional la Contract (uneori abuziv si in forta) aceasta obligativitate este anulata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 18 Mai 2010
1. Prin Legea 371/2005 s-a modificat Codul muncii si s-a introdus art.17(1.1) care spune:
Art.17 (1.1) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
2. Asadar nu mai este obligatorie acea informare in scris, cu 15 zile inainte.
Si atunci cum ramine cu exprimarea din art.17,al". (4) din Codul muncii -modificat prin Legea 371/2005 in care se arata CLAR: ) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile
de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
" ????? Este gresita Legea, este neconstitutionala ???
În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18, persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.

Art.17 alin.1 ind.1 C.mun. este aplicabil in conditiile in care nu s-a facut informarea , dar s-a incheiat c.i.m. sau actul aditional de modificare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Te poate obliga firma sa schimbi contractul de munca de la full time la part time? farcasedith farcasedith Lucrez la un hypermarket de peste trei ani.Bineinteles am semnat un contract de munca pe termen nelimitat. Acum la mai multi colegi li s-a pus in vedere ori ... (vezi toată discuția)
Modificare functie cata26 cata26 Va salut! Lucrez intr un departament mecanic avand functia in cim de INGINER MECANIC fiind functie de executie,avand mai multi colegi !Am lucrat citeva ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca sanda1956 sanda1956 daca un angajat pe studii medii sustine concurs pentru ocuparea unui post studii superioare , pe aceiasi functie, in aceiasi institutie, in acelasi ... (vezi toată discuția)