avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundare tavan baie in apartament din cauza vecinului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundare tavan baie in apartament din cauza vecinului de deasupra

In 16.06 am sesizat pe Presed.Asoc.Proprietari ref.la inundarea unei portiun a tavanului din apart.unde locuiesc (la et.12) . Proprietarul de deasupra mea (et.13) sustine ca ar fi devina lucrarile necorespunzatoare de reabilitare ale teresei scarii blocului desi baia de la Et.13 nu prezenta urme de inundare. Presedintele As.Propr.a constatat impreuna cu firma de reabilitare a terasei ca nu sunt deficiente la terasa, a constatat fenomenul de inundare la tavan si la mine in baie si in consecinta defectiunea de remediat se afla se datoreste unei instalatii defecte din baia de la apart.de la et.13. L-am atentionat de mai multe ori pe proprietarul de la et.13 sa-si repare instalatiile din baie deoarece pata de pe tavanul meu din baie continua sa se mareasca insa pana azi nu am reusit sa-l determin sa faca remedierea care constituie obligatia lui.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, eventual ma gandesc sa il somez sa vina la un mediator sa lamurim problema amiabil, daca nu sa-l dau in judecata.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:17, 6 Iulie 2014
Mai eficient:
Solicitati unui expert judiciar executarea unei expertize extrajudiciare care sa constate si sa consemneze starea de fapt si evaluarea pagubei.
Notificati in scris atat As.Pr. cat si vecinul sa participe la constatare.
Faceti plangere la Politia Locala.
Abia atunci prezentatii vecinului alternativa: despagubire voluntara sau actiune in instanta
Cercetati daca vecinul este asigurat. Dvs. veti asigurare ?
1-Obligativitatea participarii la informarea despre avantajele medierii este o reglementare neconstitutionala,a decis Curtea Constitutionala prin Decizia nr. 266/2014 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 200 din Codul de procedura civila, precum si celor ale art. 2 alin. (1) si (12) si art. 601 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, din Monitorul Oficial, Partea I, nr. 464, din 25 iunie 2014. intrucat reprezinta o ingradire a accesului liber la justitie
2-Politia locala nu se implica in solutionarea de astfel de spete care prin dispozitiile in vigoare intra in competenta asociatiei de proprietari sau a instantei de judecata
3-Legea nr 230/2007 prevede concret solutionarea in astfel de cazuri
@voicudamian

Sub motivul de a vedea daca inundarea tavanului dv. se produce din cauza instalatiei comune de apa, solicitati presedintelui asociatiei sau administratorului sa mearga impreuna cu un instalator in apartamentul vecinului.
Instalatorul va descoperi hiba si daca aceasta este pe instalatia comuna (inclusiv col "T") o va repara si plati asociatia, daca e pe instalatia vecinului, trebuie sa o repare acesta.
Numai dupa ce faceti aceste constatari puteti sa mergeti si la mediator si / sau instanta.

@legalmgm
Politia nu are a face cu inundatiile din apartamente si cu raspunderea proprietarilor de a le remedia.

@ynocentta

Medierea se poate face daca o parte din conflict doreste, inainte de a ajunge in instanta.
Ce spuneti dv. acolo, cu decizia C.Constitutionale, se refera la obligativitatea sedintelor de mediere. Mai cititi o data aceasta Decizie....sau de mai multe ori, daca nu pricepeti de prima oara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugerea tavanului prin inundatii repetate ancamargareta ancamargareta Din anul 2011, de cand am devenit proprietara a unui apartament, prin mostenire de la parinti, ma confrunt cu urmat. problema: vecinul situat deasupra are ... (vezi toată discuția)
Am fost inundat. vina administratorului?!?!? _ginu_ _ginu_ Am fost inundat, locuiesc intr-un bloc la etajul 2 intr-o garsoniera si in urma cu trei zile am fost inundat usor, atat eu cat si vecinul de la 3 si 2. A venit ... (vezi toată discuția)