Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului.Vezi agenda evenimentului și participă →
Am 16 ani si vreau sa-mi ajut cea mai buna prietena . O sa fiu scurt ca sa nu stau la povesti . Prietena mea cea mai buna este cu 4 luni mai mare decat mine si tot 16 ani are . Aproape-n fiecare zi se plange ca o cearta parintii , o bat si nu-i ofera libertate sufiecienta asa ca se gandise intr-un timp sa plece de acasa . Sfatul meu este sa astepte pana la 18 ani ca sa poata sa ia o decizie sigura si buna , insa ea este foarte confuza . Este de acord sa astepte , dar azi este de acord , maine se tipa la ea si o bat apoi iar o dau deciziile peste cap . Cer ajutorul si sfatul dumneavoastra . Nu are unde sa se duca si ar vrea sa plece la un prieten . Sunt constient ca asta poate duce la o tragere de concluzii gen " intretin relatii sexuale " ori " se duce numai sa faca ea ce vrea " . Nu sunt de acord cu acest lucru .. si prin ea , disperarea ajunge si la mine . Suntem ca fratii si ne spunem toate secretele . Ea spune-n felul urmator : S-ar duce la protectia copilului insa ii este frica ca o va lua si o va duce la un camin sau ceva de genul . Se decise sa plece de acasa dimineata si sa se mai intoarca seara numai pentru a evita conflictele familiei . Imi fac griji deoarece cine stie ce se poate intampla cu ea .. Intrebarea mea este : Daca pleaca de acasa , care sunt consecintele ? Protectia copilului o va lua ? Ce pot face eu in conditiile astea ?
Tu nu poti face nimic... nu mai are alte rude (matusi, unchi, verisori) pe care sa-i anunte? E necesar ca cei de la protectia copilului sa afle situatia, apoi vor decide ceea ce este mai bine pentru fata. Asta nu inseamna ca o vor trimite la camin... cel mai probabil va reveni in grija unei rude apropiate. (bunicii, daca acestia mai sunt in viata si ii pot asigura traiul necesar)
Mai are insa toti sunt din " aceeasi parte " daca ma intelegeti unde bat . Unu daca spune ceva , restul " haitei" este de acord . Singurele locuri unde vrea sa se duca este ori acasa la un prieten , iar acesta fiind cel mai bun prieten ( eu ) ori sa petreaca vremea aiurea pe unde apuca . Sfaturile mele sunt bune , dar in situatia de fata ( la momentul actiunii ) uita de ele . Nu exista nicio posibilitate sa locuiasca la vreo prietena de a ei sau la mine fara a i se intampla ceva ? Daca cumva aveti vreo banuiala sau stiti ceva legat de cum s-ar putea rezolva , va rog spuneti-mi deoarece nu sunt suficient de , " in masura " sa iau o decizie de capul meu si nici ea . S-a interesat si sustine ca gasise mai multe cazuri in care politia vine si ea trebuie sa dea o semnatura cum ca " sta de buna voie " . Am mai citit si eu ,iar pe , tot acest site , am gasit raspunsuri de genul : protectia si politia nu sunt in masura cu situatia de fata , aici este nevoie de o legatura sentimentala si o discutie de la " mama la fiica " . Am nevoie de toate informatiile posibile ca sa o pot ajuta sa nu faca ceva gresit si sa-si rateze viitorul.. Multumesc !
N-o ia nimeni la camin, sa mearga cu incredere la protectia copilului, poti merge si tu cu ea.
Se va ajunge la varianta consilierii si integrarii in familie.
Nu e cazul sa plece de acasa.
Drepturile la 16 ani
Queen10
Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)