avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj...

Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in privinta partajului. Pe scurt: am cumparat un ap. in timpul casatoriei cu bani din donatia mamei mele, pe parcursul casniciei mama mi-a mai dat bani pt. acoperirea ap. si pt. izolarea sa... am divortat dar la presiunea sotului i-am donat partea din ap. si in aceeasi zi i-a donat partea mea fiului nostru care era minor pe atunci. Acum, fiul fiind major mi-a facut contract de vanzare-cumparare pe acea parte donata lui. As dori sa va intreb daca pot sa introduc cerere de partaj si ce cota-parte am eu, avand in vedere ca ceea ce mi-a donat mama a fost facut prin notar (specificandu-se ca banii care mi-a dat au fost pt. cumpararea acestui ap. integral). Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:09, 9 Iulie 2014
La ce anume vreti sa faceti partaj ?
Dvs aveti jumatate din ap, fostul sot jumatate.
cand ati donat, daca ati facut-o dupa divort, ati recunoascut ca aveti fiecare cate jumatate ca sa ii puteti dona partea dvs fostului sot.
Ati avut noroc ca i-a dat ceva fiului si in final a ajuns o bucata si la dvs, altfel ramaneati fara nimic.

Trebuie dovedit ce este cu donatia.
In functie de acest aspect depinde ce va iesi la proces.
Va multumesc frumos pt raspuns. As dori sa stiu daca pot beneficia de o cota-parte mai mare daca dovedesc cu actele care contin donatia de la mama. Multumesc.
Pot fi stabilite cote -parti diferentiate.
Nu , aveti deja cote parti sunteti coproprietar pe cote parti si dvs aveti jumatate din casa.
Studiati-va actele.. daca ati donat sotului ( fostului sot) , cititi actul de donatie, nu puteati dona fara partaj , fara sa va recunoasteti ca aveti fiecare jumatate din casa, acum nu puteti sa va mai intoarceti la situatia initiala adica nu sunttei in situiatia de dupa divort cand puteati sa cereti partajul in instanta si sa dovediti ca aveti o cota mai mare din casa.. intre timp ati facut acte..ghinion.
iar drepturile de creanta ar fi prescrise de mult.
Acum puteti cere iesirea din indiviziune, insa va trebui sa ii dati sulta pt cota lui.
Daca ati fi schimbat acum acoperisul sa zicem, ati fi avut un drept de creanta aupra cotei lui si i-ati fi dat mai putin sulta.
Prin donatia aia l-ati improprietarit pe nedrept, asta e, va trebui sa va asumati.


Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori ... Druga mihaela Druga mihaela Buna seara, sunt recăsătorită și soțul are 2 copii majori și un ap dobandit cu fosta. Au hotărât să lase ap unuia dintre copii dar actele sunt inca pe ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)