avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

contabilitate

Buna. Am facut de curand un pfa si as vrea sa stiu cum sa imi tin contabilitatea. Vreau sa imi deschid un salon de cosmetica si nu stiu absolt nimic despre administrarea unei firme.Am foarte mare nevoie de ajutor. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: TeoDora72 , utilizator 15:41, 21 Iulie 2009
buna............de curand mi-am facut un pfa(dar pe societate)si as vrea sa stiu trebuie sa-mi caut eu contabil?s-au ramane tot acel de la societate?va multumesc
Scuza-ma Alina ...dar nu inteleg...cum ti-ai facut un pfa dar pe societate?! Pfa-ul este pfa ...societatea este societate!
Orice contabil poate sa iti faca raportarile pentru pfa , iar tinerea registrelor este o formalitate ...chestiune de inregistrare aveniturilor si cheltuielilor(incasari si plati)B-)
da am inteles ce este pfa-ul......sa inteleg ca a vea pfa pe societate este o neregula?
Nu e o neregula, e imposibil!!!
zahariaalina a scris:

buna............de curand mi-am facut un pfa(dar pe societate)si as vrea sa stiu trebuie sa-mi caut eu contabil?s-au ramane tot acel de la societate?va multumesc


Eu cred ca este vorba de un salar pe factura de PFA. PFA-ul este al tau, va trebui sa raspunzi de ce se intampla acolo. Faptul ca te-ai lasat convinsa sa primesti acelasi salar dar sub o alta forma, presupune ca ti-ai asumat pe langa drepturi reduse si unele obligatii in plus. Oare ce anume te-a determinat sa crezi ca respectivul contabil de la firma unde lucrezi s-ar putea ocupa si de firma ta? Dealtfel am pus gresit problema. Probabil ca s-ar putea ocupa si de PFA-ul tau, dar asta ar insemna sa platesti aceste servicii... Intreaba, nu trage concluzii.

Alte discuții în legătură

Oug nr. 37/2011 marius1975_2 marius1975_2 Ce schimbari aduce aceasta ordonanta pentru un PFA? Pe hotnews.ro am citit urmatoarele: \" * Persoanele ce in exercitiul financiar precedent au inregistrat ... (vezi toată discuția)
Evidenta la pfa Iulia Feher Iulia Feher Buna, pentru persoanele care isi tin evidenta cu documente tipizate la Pfa neplatitor de tva, domeniu de activitate comerț cu amănuntul, ma intereseaza ce ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl si infintare intreprindere individuala ana & maria ana & maria as vrea sa deschid o intreprindere individuala dar nu prea stiu cu ce se maninca. am citit oug 44/2008 dar nu prea sunt lamurita - o intr.individuala poate ... (vezi toată discuția)