avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare srl si infintare intreprindere individuala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare srl si infintare intreprindere individuala

as vrea sa deschid o intreprindere individuala dar nu prea stiu cu ce se maninca.
am citit oug 44/2008 dar nu prea sunt lamurita
- o intr.individuala poate angaja salariati
-contabilitatea se tine in partida simpla cum?ce registre?plan contabil?
-impozite si taxe ........etc
srl sau intreprindere individuala?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 09:12, 30 Decembrie 2009
da, o intreprindere individuala poate avea si salariati,contabilitatea se tine in partida simpla prin utilizarea registrului jurnal de incasari si plati, registru inventar, sigur lista mai poate continua, daca tot a-ti citit oug 44/2008 , va sugerez sa cititi si codul fiscal referitor la PFA art .81 si normele de aplicare cod fiscal , acuma depinde cat de mare e activitatea, ce vreti sa faceti in functie de asta va puti gandi srl sau intr. individuala
Multumesc ,la codul fiscal nu m-am gindit
planul contabil este diferit de srl?
pe intreprindere individuala va functiona un restaurant si un magazin
acest restaurant a functionat pe srl dar patronii vor sa inchida srl-ul si sa deschida o intr indiv.ei zic ca au mai multe facilitati. asa e?
daca se poate un link unde gasesc monografii contabile?
este complet diferit de SRL, un PFA sau o intreprindere individuala, referitor la facilitati avand in vedere cava functiona ca restaurant si magazin nu as spune ca e mai avantajos PFA, facilitati mai bune nu au cum sa aiba!
aceste modificari trebuiesc analizate si din punct de vedere al raspunderii pentru ca in cazul declansarii procedurii insolventei impotriva persoanei fizice autorizate aceasta va raspunde cu bunurile personale, un dezavantaj major din punctul meu de vedere tinand cont de mediul de afaceri destul de bolnavicios de la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, ii sau srl? luca_claudia72 luca_claudia72 as dori sa-mi deschid un magazin cu haine si incaltaminte second hand. care din cele 3 forme ar fi mai indicat pfa, ii sau srl? (vezi toată discuția)
Pot angaja muncitori fara a avea s.c. sau p.f.a.? bran-andrei-dumitru bran-andrei-dumitru Am nevoie sa angajez muncitori din sat/comuna, pentru a construi case in stil traditional, se poate fara a detine un S.C. sau un P.F.A.? Daca se poate, ce ... (vezi toată discuția)