avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
LIVE, ACUM Sub lupa ANAF: Tranzacțiile intra-grup care ridică semne de întrebare în 2025
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

Buna ziua!..ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri? daca a fost depusa o plangere la politie si pagubita isi recupereaza prejudiciul, se poate termina amiabil? pagubita spune ca daca isi recupereaza prejudiciul isi retrace plangerea. se poate asa ceva? multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: just_me1665 , utilizator 21:52, 7 Iulie 2014
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.Impacarea este totala, definitiva si neconditionata.

Impacarea partilor este incidenta pana la citirea actului de sesizare( rechizitoriul).

La art. 228, art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c), impăcarea înlătură răspunderea penală.
Da, in prezent legea permite asa ceva.
Hotul poate scapa de pedeapsa.
Da, puteti sa va impacati prin incheierea unui act sau sa incheiati un acord de mediere, in oricare varianta este necesara autentificarea la notar, depuneti la organul de urmarire penala actul/acordul si dosarul se claseaza.
multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efecte retragere plangere penala alin.zaharia alin.zaharia Buna ziua! Va rog daca se poate, as avea nevoie de o clarificare in ceea ce priveste un proces penal in care sunt parte vatamata. Astazi se va citi actul de ... (vezi toată discuția)
Furt calificat și delapidare, pagube achitate. pot spera că scap de închisoare? Marius Leo Marius Leo Buna seara..va rog ajutati ma si pe mine cu ceva informații ca sunt cam speriat.am un proces pe 7 decembrie a.c pentru 3 furturi si o delapidare, furturile ... (vezi toată discuția)
Infractiune de furt calificat, dosar penal ContSters419170 ContSters419170 Buna ziua . Asa o problema ft mare ...pe 2 decembrie 2016 am facut o prostie care am sa o regret toata viata#-o ....am furat din mall o pereche de blugi in ... (vezi toată discuția)