avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Uscatorul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Uscatorul blocului

Cine poate folosi uscatorul blocului, toti locatarii sau doar cei de la parter?
De 10 ani , uscatorul,care se afla la parter , este folosit de locatarul garsonierei de alaturi. Cred ca a obtinut atunci acordul unor locatari. Vreau sa folosesc uscatorul, eu locuind la parter si-mi usuc rufele in fata blocului ( si iarna) . Ceilalti locatari nu sunt interesati pentru ca au balcoane si logii. Ce-ar trebui sa fac? Am vreo sansa ? Ar mai fi vreo 2-3 locatari care doresc asta.
X-(X-(X-(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:04, 7 Iulie 2014
Uscatorul este parte comuna si poate fi folosit de toti proprietarii, indiferent de etajul la care locuiesc, daca au sau nu balcon. Vecinul dumneavastra este obligat sa va permita aceslu in acest uscator.
Legea 230/2007 Articolul 11 (2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Articolul 14 Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala . Nici un proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Articolul 18 In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Discutati cu presedintele asociatiei si intrebati ce e cu acel uscator. Poate ca vecinul dumneavoastra a inchiriat acel uscator de la asociatie si plateste chirie, caz in care este dreptul lui sa-l folosesca singur asa cum prevede contractul de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului mariafusu mariafusu Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente ... (vezi toată discuția)
Uscatoriile scarii anca74 anca74 Buna ziua.Locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un apartament cu 2 camere la parterul unui bloc din bucuresti, fara balcon , pana sa nasc copilul, respectiv acum ... (vezi toată discuția)