avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit bancar

salutari

am o mare dilema in ceea ce priveste termenul de actionare in judecata de catre o firma de recuperari si anume:

sa presupunem ca am facut un credit in anul 2006 pe o anumita suma de bani si ultima rata trebuia achitata in 2016 prin luna octombrie,ratele din motive personale nu le-am mai achitat din 2011,care este termenul de prescriptie a datoriei,3 ani de la ultima rata pe care am platit-o adica sa se prescrie pe undeva prin 2014 sau 3 ani de la ultima rata pe care trebuia sa o achit ,adica prin 2016 si datoria sa se prescrie astfel prin 2019
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 12:43, 8 Iulie 2014
Termenul curge de la data scadentei. Daca a fost declarat scadent anticipat, termenul curge de la aceasta data, daca nu, pt fiecare rata in parte.
Ati specificat "firma de recuperari", in concluzie creditul a fost declarat scadent anticipat pentru a se putea vinde creanta de catre banca.
3 ani de la data nasterii creantei de plata (ziua in care s-a declarat scadent anticipat si s-a vandut catre firma de recuperare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Datorie banca,,,,,,,, nu stiu ce sa fac. stefanutzu stefanutzu Buna ziua.Va deranjez si eu cu o intrebare.In 2006 am facut un credit la o banca,prin care am scos suma de 7000 lei.Am platit lunar timp de un an dupa care am ... (vezi toată discuția)
Poprire salar in calitate de codebitor si dupa 10 ani de la acordarea creditului? Bianca Cosmina Bianca Cosmina Buna ziua, In Aprilie anul acesta s-au implinit 10 ani de cand am semnat in calitate de codebitor pentru fostul sot la un credit de imprumut pentru suma de ... (vezi toată discuția)