avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Sunt fortat sa declar insolventa. Cum procedez?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Sunt fortat sa declar insolventa. Cum procedez?

Buna ziua,

Detin o companie producatoare de echipamente electronice si din pacate, datorita intarzierilor majore ale unui furnizor din Germania nu am reusit sa livram inca produsele catre parteneri. Momentan avem o intarziere de 3 luni iar colaboratorii nostri cer returnarea banilor.

Nu avem fonduri disponibile pentru returnarea banilor deoarece deja am efectuat platile catre furnizori. Tin sa mentionez ca colaboratorii nostri nu mai doresc produsele si chiar daca le-am vinde in acest moment catre alti clienti, acestea ar avea o valoare mult mai mica.

In acest caz ne vedem obligati sa ne declaram insolventa. Cum putem proceda? Ce se intampla in cazul in care fondurile disponibile in banca si valoarea bunurilor companiei nu insumeaza cat valoarea datoriilor?
Cel mai recent răspuns: Av. IoanaB , Avocat 20:46, 25 Septembrie 2014
DumiSalman a scris:
Cum putem proceda?

Cerere de deschidere a proceduri de insolventa la Tribunal.

DumiSalman a scris:
Ce se intampla in cazul in care fondurile disponibile in banca si valoarea bunurilor companiei nu insumeaza cat valoarea datoriilor?

Nu se intampla nimic, cat este, atat se imparte.
La acest moment este necesar sa aveti datori in cuantum de 40000 lei pt a putea cere insolventa. Bunurile din patrimoniul societatii vor fi evaluate si valorificate pt indestularea creditorilor. Dc doriti reorganizarea se va intocmi un plan de reorganizare, depinde de situactia concreta financiara, dc exista posibilitati reale de redresare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre insolventa si insolvabilitate cristian A. cristian A. Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Care este diferenta dintre un SRL intrat in insolventa si un SRL intrat in insolvabilitate ? Va multumesc !!! (vezi toată discuția)
Insolventa/faliment negrila negrila cum e cu procedura insolventei, dar cu procedura falimentului? se confunda, e una si aceeasi, e una in prelungirea alteia,sau doua lucruri diferite? nu vreau ... (vezi toată discuția)