avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... societate in insolventa fara evidente contabile
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

societate in insolventa fara evidente contabile

va rog tare mult sa ma ajutati
SRL fara activitate din 2001 , fara sa fi cerut preschimabre CUI, fara bilanturi depuse, fara sa fi cerut suspendarea activitatii , deci lasata cu totul in delasare din 2001 , primeste notificare de la lichidator ca s-a deshis procedura insolventei, ca are datorii de 1500 ron la finante etc.... srl - ul nu are bunuri
ce se poate face, se poate antrena raspunderea administratorului, sau se poate inchide procedura fara plata acestor sume? dar daca societatea nu prezinta documentele cerute in notificare?
ati intalnit situatii asemanatoare?
astept raspunsuri, multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 22:57, 15 Mai 2009
d-le Stoica, in ce temei legal a cerut lichidatorul procedura simplificata a insolventei? 270^1 si 270^2 din L31/1990?

multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2009
danike, utilizator
raspunsul este corect 270-1 si 270-2
d-le stoica, dvs sunteti lichidator si poate in practica e altfel, dar totusi :

1. art. 270 face parte din cap.3 - Lichidarea societăţilor pe acţiuni şi în comandită pe acţiuni, iar aici este vorba de un srl

2. in cele doua alineate ale art. 270 se stipuleaza clar ca trebuiesc indeplinite conditiile prevazute de legea insolventei, adica creanta lichida, certa si exigibila, cu scadenta mai mare de 30 de zile si pragul minim de 10.000 lei.

daca aveti alte prevederi legale, ordine ale ministrului, studii de caz in aceasta problema, as fi foarte interesat.

multumesc!
Prevederile sunt foarte clare in legea 85/2006 a insolventei .
adica creanta lichida, certa si exigibila, cu scadenta mai mare de 30 de zile si pragul minim de 10.000 lei.

prevederile mentionate de dvs mai sus sunt adevarate pentru ca un creditor sa ceara deschiderea procedurii
pentru debitor creanta nu are un prag minim art 27 din lege
Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.
(2) Va putea să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi şi debitorul în cazul căruia apariţia stării de insolvenţă este iminentă.
(3) Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta.
(4) Introducerea prematură, cu rea-credinţă, de către debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage răspunderea patrimonială a debitorului persoană fizică sau juridică, pentru prejudiciile pricinuite.

Asa cum am mentionat mai devreme lichidatorul a cerut deschiderea procedurii insolventei in numele debitorului caz in care nu exista pragul minim de 10.000 lei !!!
Acum se coreleaza art din legea 31 cu art din legea 85?
inteleg ca lichidatorul cere in numele debitorului insolventa.

ati avut in practica astfel de cazuri?

Alte discuții în legătură

Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)
Faliment cristina.botezatu cristina.botezatu Ma adresez unui avocat sau unui jurist cu experienta. In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care ... (vezi toată discuția)
Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)