avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu lovire din spate in lateral pe banda opusa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu lovire din spate in lateral pe banda opusa

Buna ziua! Acum ceva timp(mai mult de 2 luni) a avut loc o intamplare foarte urata cu tatal meu la volan. A plecat dimineata la ora 7.20 din fata casei cu masina avand in spate nepotelul si inca un baiat al unui vecin pe care ii ducea la microbuzul scolii. In timp ce se deplasa pe sensul de mers la un moment dat a semnalizat stanga, pentru a intra in statia de autobuz, iar cand a inceput virajul la stanga a fost lovit pe contrasens de un autocar de 54 de persoane, care venea din spatele lui. Lovitura a fost in lateral stanga, mai mult usa din spate, acolo cred ca a fost prima lovitura a coltului din dreapta fata a autocarului dupa care a rasucit masina lovind-o si in stalp si in usa fata, aruncand-o ulterior in sant! Din pacate in urma accidentului a rezultat moartea copilasului aflat in partea din dreapta spate a masini. Nu au existat martori in favoarea tatalui meu, doar cei din autobuz, din cate am inteles ar fi fost vreo 7 cu tot cu soferul autobuzului, care ar fi declarat ca masina ar fi semnalizat dreapta, ar fi ajuns cu rotile din dreapta in afara carosabilului pe partea dreapta si ar fi intors brusc la un moment dat, iar soferul autobuzului a mai declarat pe langa asta ca s-a speriat, a tras stanga de volan si ar fi franat, asa a ajuns pe contransens(el fiind sofer profesionist si cu 24 de pasageri in autocar adusi din Spania)! Se mai poate spune ca autocarul in urma franarii a lasat pe carosabil o urma de circa 40 de m doar in partea drepata a directiei de mers si s-a constat ca avea o viteza de peste 90 km la ora, iar limita de viteza la era de 50 km/h si era si linie continua care incepea cu vreo 100 m inainte. In urma acestor conditii si a declaratilor martorilor(doar cei din autocar, care puteau fi fost influentati avand in vedere ca in afara de sofer doar 2 aveau vizibilitatea libera in fata ceilalti find in randul 2,3,4 etc, iar pe langa astea veneau din Spania dupa 2 zile de drum) politia in prima faza a spus ca toata vina apartine soferului masini, adica tatalui meu. Asptep sa facem expertiza sa vedem ce o sa iasa. As aprecia si parerea dumneavoastra sa stiu ce avem de facut in continuare! Stima!
Ca sa intelegem mai bine... tatal dvs. a semnalizat stanga, microbuzul nu s-a asigurat, a intrat in depasire si s-a produs accidentul. Am inteles bine?
Organele de politie au dat "vina" pe tatal dvs., dar acestea nu au nicio putere, ele nu decid nimic... procurorul se va ocupa si cel mai important, fiind cei care fac expertiza. Daca s-ar fi intamplat cum a declarat soferul microbuzului, ar fi trebuit ca pe asfalt, atunci cand tatal dvs. a semnalizat dreapta si a tras brust de volan, sa existe niste urme. In al doilea rand, cei care se ocupa de asta sunt specialisti si isi vor da seama si dupa accident, atunci cand faci dreapta si brusc stanga, masina se intoarce mai multi si lovitura ar fi trebuit sa fie la jumatatea superioara a masinii.
Dvs. nu puteti face nimic momentan, doar sa va angajati un avocat (ma gandesc ca aveti unul, situatia e delicata) si sa asteptati un raspuns oficial.

Imi pare rau pentru decesul dvs... cel mai rau e atunci cand parintii isi ingroapa copiii. In situatiile de genul, cred ca nimeni de aici nu va poate ajuta cu adevarat, iar cineva trebuie sa raspunda pentru deces.
Aveti posibilitatea de a va adresa avacromania.ro - asociatiei victimilor accidentelor rutiere - cu toate actele pe care le aveti - vorbiti cu ei , descrieti situatia -

Editare pentru reclamă mascată
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
In primul rand imi exprim compasiunea pentru familiile care au avut de suferit in urma acestui eveniment nefericit.
Singurul lucru pe care il puteti face este sa consultati un expert si eventual sa va angajati un expert parte. Din cele expuse am inteles ca era marcaj continuu deci nici conducatorul autoturismului nu avea permisiunea de a vira la stânga si nici conducatorul autobuzului nu avea vboie sa se angajeze in depasire deci culpa este comuna.
Foarte importanta este expertiza accidentului care va lamuri imprejurarile in care s-a produs evenimentul rutier, restul sunt doar supozitii si pareri care sunt evident subiective intrucat nu cunoastem intreg materialul probator din dosar. Declaratiile soferilor si a martorilor nu au valoare probanta ele fiind confirmate sau infirmate de mijloacele de probă stiintifice.
Puteti sa va adresati si la apvr.ro, Aspciatia pentru protectia victimelor accidentelor rutiere.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
multumesc de raspuns! era marcaj continuu, iar unde a virat tatal meu la stanga era intrerupt pentru pentru a putea intra in statia de autobuz(e o intersectie intre strada principala si una de sat). Inca o intrebare am: daca la fata locului a fost un politist care a luat probe si declaratii de la martori, cazul poate fi dat unui alt politist sau nu?! Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Cristan1981, utilizator
Qubik a scris:

Din cele expuse am inteles ca era marcaj continuu deci nici conducatorul autoturismului nu avea permisiunea de a vira la stânga si nici conducatorul autobuzului nu avea vboie sa se angajeze in depasire deci culpa este comuna.


Culpa comuna?

Autocarul rula cu 90 km/h intr-o zona in care limita este de 50 km/h.
Soferul autocarului nu a pastrat distanta intre el si autovehiculul din fata (autocarul venea din spate).

Eu as aprecia o culpa a soferului autocarului. Sa nu uitam ca daca ar fi rulat cu viteza legala cel mai probabil nu ar fi existat accidentul dar chiar si in eventualitatea unui impact autovehiculul nu ar fi ajuns in sant iar copilasul ar fi trait.

Condoleante parintilor copilasului!

Alte discuții în legătură

Am accidentat un pieton care traversa neregulamentar Serby13 Serby13 Buna ziua, In urma cu ceva timp am fost implicat intr-un accident de masina, eu fiind soferul, am accidentat un pieton care traversa neregulamentar, ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - am sanse sa se stabileasca culpa comuna? kismiklos kismiklos Am avut un accident cu victima ( motociclist ) care venea din sens opus , eu urmand sa fac stanga pe un drum fara prioritate . Desi m-am asigurat din ... (vezi toată discuția)
Vinovat sau nu? catalin d. catalin d. buna ziua! ma deplasam pe soseaua principala dintr-o localitate rurala, cu intentia sa opresc la un magazin ce se afla pe partea opusa sensului de mers. ajuns ... (vezi toată discuția)