avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vinovat sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vinovat sau nu?

buna ziua! ma deplasam pe soseaua principala dintr-o localitate rurala, cu intentia sa opresc la un magazin ce se afla pe partea opusa sensului de mers. ajuns la fata locului am observat o masina (supernova rosie) oprita in fata acelui magazin, in afara soselei, in imediata apropiere a acesteia. am oprit masina pe marginea dreapta a drumului, paralel cu acea masina,asteptand sa vad ce intentii are soferul. observand ca acesta nu se pune in miscare, m-am asigurat din fata (am privit la aprox. 150 m), in oglinda lateral stanga si cum nu venea nimic am virat rotile si m-am pus usor in miscare, deplasandu-ma cam 10 -15 cm. am privit din nou in fata si am observat o masina (opel astra) ce venea cu viteza foarte mare, pe jumatatea soselei, direct spre mine. am fost lovit in partea stanga a masinii, am fost aruncat in santul din dreapta soselei, spatele autoturismului mi-a ramas pe mijlocul benzii mele de mers. in urma acestui accident m-am ales cu fractura de piramida nazala, contuzie umar drept, o usoara hemoragie subarahnoidiana (la primul c.t.) si o fractura de baza de craniu la al doilea c. tomograf. cealalata masina dupa ce m-a lovit pe mine a acrosat si masina parcata. soferul a avut o usoara lovitura la cap ce a necesitat 2 copci. partea mai putin placuta vine la urma, in sensul ca fara sa existe martori, fara declaratia mea, cu o singura urma de franare ce a masurat aprox. 30 m, dupa ce soferul masini opel a declarat politiei ca viteza cu care se deplasa era de 70 km/h - s-a ajuns la concluzia ca sunt vinovat. eu stiu ca am fost oprit pe sensul meu de mers, pe partea dreapta a drumului, paralel cu marginea soselei, ca m-am deplasat foarte putin, fara sa depasesc linia de demarcatie dintre cele 2 sensuri de mers. CU TOATE acestea sunt vinovat ! este corect? ce pot face sa demonstrez contrariul?
Fiind vorba de un accident cu victime s-a intocmit un dosar penal. In cadrul probelor ce se vor administra solicitati efectuarea unei expertize tehnice care sa lamureasca toate aspectele privind modul de producere a accidentului si a posibilitatilor de evitare a acestuia.
Asa cum spunea distinsul coleg mai sus, probabil s/a deschis un dosar penal. Cel mai probabil se va solicita o expertiza a accidentului pentru a se stabili dinamica accidentului, vitezele locul impactului si posibilitatile de evitare. Puteti sa solicitati sprijinul unui expert recomandat de dvs (expert parte) in conditiile OG 2/2000 sau OG75/2000. Solicitarea o veti face la organul judiciar care va dispune expertiza pt a incuviintza participarea expertului parte.
Expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului,despre care faceau vorbire distinsi d-ni.experti coroborata cu celalalte probatorii care vor fi administrate in cauza,acte martori,alte probatorii prevazute de lege,vor fi in masura sa formeze convingerile organelor de urmarire penala,eventual ale instantei,cu privire la existenta sau inexistenta culpei dvs.
Fara a vedea actele si lucrarile dosarului este foarte greu de concluzionat asupra existentei sau nu a unei culpe a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire cu urmari tragice florinfane florinfane Sal am avut un accident in tinp ce depaseam o alta masina soferul care il depaseam a marit viteza linie discontinua un drum judetean nu pre aglomerat o masina ... (vezi toată discuția)
Accident cu lovire din spate in lateral pe banda opusa Cristan1981 Cristan1981 Buna ziua! Acum ceva timp(mai mult de 2 luni) a avut loc o intamplare foarte urata cu tatal meu la volan. A plecat dimineata la ora 7.20 din fata casei cu ... (vezi toată discuția)
Accident; expertiza ContSters134265 ContSters134265 O ruda a fost accidentata pe trecerea de pietoni si a fost internata in spital mai mult de 60 de zile. Politia rutiera tergiverseaza cercetarea de un an si ... (vezi toată discuția)