avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... hotarare consiliu local
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

hotarare consiliu local

Buna seara,
O hotarare de consiliu local care este semnata decat de presedintele de sedinta si nesemnata pentru legalitate de secretar este legala .
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ukzspan , utilizator 08:01, 9 Iulie 2014
Art. 48.
Hotararile consiliului local se semneaza de consilierul care conduce sedintele de consiliu, ales in conditiile prevazute la Art. 37, si se contrasemneaza, pentru legalitate, de catre secretar. In cazul in care consilierul ales in conditiile prevazute la Art. 37 lipseste sau refuza sa semneze, hotararea consiliului local se semneaza de 3-5 consilieri.

Art. 49.
(1) Secretarul nu va contrasemna hotararea in cazul in care considera ca aceasta este ilegala sau ca depaseste competentele ce revin, potrivit legii, consiliului local. In acest caz secretarul va expune consiliului local opinia sa motivata, care va fi consemnata in procesul-verbal al sedintei.
(2) Secretarul va comunica hotararile consiliului local primarului si prefectului, de indata, dar nu mai tarziu de 3 zile de la data adoptarii.
(3) Comunicarea, insotita de eventualele obiectii cu privire la legalitate, se face in scris de catre secretar si va fi inregistrata intr-un registru special destinat acestui scop.
Cu toate acestea poate fi avizata pentru legalitate de oficiul juridic
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea hotararilor de consiliu local stoicescu_mary@yahoo.com stoicescu_mary@yahoo.com Daca o hotarare de consiliu local adoptata cu 7 voturi pentru , 2 abtineri si 2 voturi contra , nu este semnata de presedintele de sedinta si nici de 3-5 ... (vezi toată discuția)
Administratie publica gabi_romanul1969 gabi_romanul1969 Va rugam sa ne raspundeti ,in cat timp poate fi pusa in aplicare o Hotarare a Consliului Local ,din momentul adoptarii ei in sedinta? Ce se intampla in ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare consiliul local primariamaldaresti primariamaldaresti Cine semneaza actiunea in instanta inaintata de catre consiliu local pentru anularea unei hotarari a consiliului local intrata in circuitul civil? Consiliul ... (vezi toată discuția)