avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... executare silita sume refuzate la plata din fonduri ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

executare silita sume refuzate la plata din fonduri externe nerambursabile

Buna ziua. Ma adresez dvs. pentru a lamuri o problema.

Daca cineva are de recuperat o suma de bani din fonduri nerambursabile prin executare silita, refuzate la plata de catre APDRP Bucuresti, dar asupra carora exista titlu executoriu, cum se poate recupera aceasta suma, avand in vedere ca exista o dispozitie legala seaca in noul cod de procedura silita, la art. 780 alin. (5) lit. b), care spune asa:
(5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
b) sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanţări primite de la instituţii sau organizaţii naţionale şi internaţionale pentru derularea unor programe ori proiecte;" ?

Aceasta dispozitie legala a fost invocata in contestatia la executare formulata impotriva popririi facute de executor.

In conditiile reglementate mai sus, cum se face recuperarea acestor sume nerambursabile externe (contributie din partea uniunii europene) care fac obiectul unui titlu executoriu? :-/

Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
eagle_free, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grigoroiu , utilizator 15:59, 21 Iulie 2014
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti pe ce masura ati accesat acele fonduri,care banca va pus titlu executoriu.
pentru a va da raspunsul minim necesar am nevoie de aceste date,ulterior daca doriti sa va raspund concret voi avea nevoie si de altele.deasemeni din ce revine acea suma de recuperat? nu ati respectat contractul de finantare?
astept raspunsul dumneavoastra,
O zi frumoasa
situatia sta in felul urmator:
Este vorba de un proiect de extindere de alimentare cu apa pentru care s-a incheiat contractul de finantare in decembrie 2014. APDRP a refuzat sa deconteze la plata intreaga transa de finantare, l-am dat in judecata am castigat, am depus titlul executoriu la executor, executorul l-a somat si a facut poprire, iar APDRP-ul a facut contestatie la executare.

Astept cu mare interes o parere. Multumesc anticipat.
amg2buc@yahoo.com a scris:
va rog sa-mi spuneti pe ce masura ati accesat acele fonduri,care banca va pus titlu executoriu.pentru a va da raspunsul minim necesar am nevoie de aceste date,ulterior daca doriti sa va raspund concret voi avea nevoie si de altele.deasemeni din ce revine acea suma de recuperat? nu ati respectat contractul de finantare?
astept raspunsul dumneavoastra


=D>

Ca de obicei, colegul amg nu intelege intrebarea si alearga disperat dupa clienti. Mestere, nu i-a pus nicio banca poprire, el are un titlu executoriu contra autoritatilor, pentru ca nu i-au dat toti banii.
Intrebarea e pentru avocati, nu ai niciun client de castigat, zic si eu, acum nu te supara. :beer:
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Grigoroiu, utilizator
Nu are nimeni nici o idee? Poate s-a confruntat cineva cu o situatie similara.
E mai degraba o chestiune avocateasca. Nu are neaparat de-a face cu fondurile nerambursabile, ci cu executarea silita a unei institutii de stat. Aria aceasta din forum are mai multe de-a face cu finantarile, cei de aici nu sunt in primul rand juristi, ci stiu sa acceseze programe si sa implementeze proiecte.

Incercati sa postati speta si pe o arie care are legatura cu executarile silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea normelor noului cod de procedura civila de catre banca user43 user43 Sunt pensionar si am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale. Executorul nu a transmis adresa de instituire a popririi catre Casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Cand se face prima retinere pentru o poprire salariala mihai1667 mihai1667 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine sa clarific o problema legata de poprire salariala. Pe data de 3 februarie 2017, la compania la care ... (vezi toată discuția)
Popriri pe conturi-donatii umanitare Lorena2011 Lorena2011 Buna ziua, sotul meu a facut un imprumut la banca pe societate... de un an nu a mai platit ratele dearece avem copilul bolnav de leucemie si in prezent il ... (vezi toată discuția)