avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Incalcarea Spatiului Personal pe internet (?!?!)
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Incalcarea Spatiului Personal pe internet (?!?!)

Buna ziua,
Nu stiu daca am formulat corect titlul, nici nu stiu daca am ales bine categoria (sunt nou pe acest site), nu prea ma pricep la lucruri din astea. Vorbeam cu un baiat pe Skype zilele astea si (nu stiu cum, nu i-am spus nimica) mi-a aflat adresa ip a calculatorului, varsta si scoala la care merg. Exista o lege care sa interzica sau sa pedepseasca incalcarea "spatiului personal" pe internet, sau cum se numeste? Se poate depune plangere? Va multumesc mult, astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Daniel255 , utilizator 21:14, 24 Noiembrie 2014
asta nu e incalcare a spatiului personal... e atunci cand iti citeste corespondenta, e mailu rile.. nu e cazul sa faceti nici o plangere ca ce a gasit el sunt date publice
Nu sunt date publice. Adica nu cred ca sunt. El mi-a dat add pe Skype, dupa 15 minute stia la ce scoala merg, unde locuiesc, ce varsta am si care e adresa mea ip. Acuma ma ameninta ca imi distruge website-ul. Ce pot face? Nu am crezut ca poate sa imi afle ip-ul, a aflat chiar mai mult. Nu cred ca imi va distruge website-ul, dar nu prea sunt sigur. Ce sa fac? Am nevoie de ajutor URGENT! Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt doua posibilitati de unde va stie adresa, numele, varsta si scoala:
1. Va cunoaste in realitate
2. Aveti aceste detalii online (facebook, skype, messenger). De obicei un cont unde specificati toate aceste detalii.

Nu aveti ce face, decat sa evitati sa va puneti toata viata personala pe internet. Altfel nu avea cum sa afle aceste lucruri.

In legatura cu aflarea ip-ul, se face destul de usor prin intermediul acestor programe. Cel mai grav lucru care-l poate face este sa va dea flood, adica va ingreuneaza pc-ul, conectarea la internet, daca aveti o pagina web care nu are un host bun, s-o pice s.a. Am vazut cazuri unde se aprindea camera web, ii umbla in pc ajung sa ii incalzeasca sursa pana aceasta se arde. In prima faza, ar trebui sa va luati un antivirus bun, un sistem anti-malware, pentru a fi sigur ca nu aveti keylogger. (pentru parole si date importante)
Daca nu se rezolva, va reinstalati windows-ul.

In ultima faza, sunati la operatorul de internet, acolo ei o sa va indrume si acestia pot opri anumite porturi prin care primiti flood, la randul lor afland ip-ul persoanei respective. De obicei asta este cea mai sigura metoda.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti si la operatorul de internet si cereti un alt IP . Stergeti-l din toate contactele d-voastra skype , messenger , etc.
Deci daca aveti IP static asta e, dar daca nu log-off si log-on si apare alt IP. Orice email contine IP-ul celui care l-a trimis. Banare si s-a rezolvat.

Alte discuții în legătură

G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)
Insulta, calomnie pe youtube floxter floxter Ce pot face in cazul in care un utilizator youtube necunoscut care injura se cearta, provoaca si ameninta o gramada de utilizatori pe youtube, ajunge pana la ... (vezi toată discuția)
Identificare persoana care transmite e-mail-uri jacquelline jacquelline Buna ziua! Am 2 intrebari: 1. Am vazut ca pentru ati face cont pe yahoo ti se solicita un nr. de telefon. Acel nr. este public, are oricine acces la ... (vezi toată discuția)