avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda abuziva
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda abuziva

Buna ziua . Problema este urmatoarea : In urma cu o luna , niste vecini au facut un mic gratar in gradina din spatele blocului . Prin bunavointa unui vecin au aparut cei de la politie care i-au avertizat pe respectivii sa nu mai faca alta data gratar acolo . Vazand aglomeratia creata am coborat din casa sa vad mai exact despre ce este vorba . Politia a mai stat putin dupa care a plecat . Astazi am primit amenda pentru acea data in valoare de 1000 lei fiind eu invinuit ca am facut acel gratar . precizez ca atunci nu am fost legitimat de catre politie si nu a fost intocmit niciun proces verbal de sanctionare . procesul verbal de contraventie este semnat de un agent cu care am avut ulterior o discutie in contradictoriu din cauza unor vecini care ma terorizeaza ...Intrebarea este : cum poate sa-mi dea amenda un politist care nici macar nu a fost sa constate abaterea ( in cazul meu asa zisul gratar facut de mine )? am martori care pot declara ca nu eu am fost protagonistul acelui gratar , adevaratele persoane care au facut , au primit avertisment scris , ei putand declara nevinovatia mea. Consider ca este un mare abuz facut de politistul care a intocmit amenda , el nefiind la fata locului si avand ura pe mine . Inafara de contestarea amenzii in instanta ce pot face acelui politist care da amenzi cum vrea si cui vrea ? multumesc pentru indrumari
Politistii nu sunt cadre militare, deci n-are ce cauta Parchetul Militar...
In procesul verbal este mentionata instanta (Judecatoria ...) la care se poate contesta documentul respectiv, in termen de 15 zile de la comunicare. Plangerea se depune in doua exemplare si, neaparat, procesul-verbal in copie.
multumesc

Am inteles ideia .... Doresc sa fac o plangere penala pentru abuz acelui politist ! Unde trebuie sa o fac ca sa fie corecta si luata in considerare . Locuiesc in PLOIESTI , PRAHOVA

Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Consider ca acel politist a facut abuz dand amenda in urma unor declaratii ale unor vecini rautaciosi si neluand in seama ca patrula care a fost in seara respectiva nu a acordat niciun fel de sanctiune si eu nici macar nu eram acolo , ajungand la sfarsitul gratarului si la plecarea patrulei .Acest lucru poate fi relatat de cativa martori care chiar au fost la acel gratar si eventual si de patrula respectiva ....( lucru pe care nu il cred ca o vor face , politistii ). Pentru ce motiv , mai concret pot face plangerea penala si unde anume trebuie depusa . Multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2014
davidescucostel, utilizator
Plangerea impotriva agentului de politie se depune la conducerea biroului/sectiei din care face parte (in antetul procesului verbal gasiti Serviciul sau Biroul ...), eventual mergeti in audienta la seful respectivului serviciu.
Nu trebuie sa faceti dumneavoastra incadrarea faptei... veti prezenta desfasurarea exacta a evenimentelor si veti mentiona si martorii care au fost de fata.
Un exemplar al plangerii il puteti depune si la Parchetul de pe langa Judecatoria Ploiesti.

Alte discuții în legătură

Cum contest un proces verbal de contraventie? hliviu hliviu Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politia comunitara pneuros pneuros La domiciliul meu au venit doi politisti de la politia comunitara si miau predat un proces verbal cum ca nu miam cosit iarba din fata unui imobil pe care ei ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda abuziva danculionela danculionela Buna. Va deranjez cu trei intrebari ce rezulta din anularea unei amenzi rutiere 1) Ce se intampla cu politistul care iti da amenda rutiera ... (vezi toată discuția)