avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Succesiune in lipsa actelor de stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Succesiune in lipsa actelor de stare civila

Buna ziua ,

Mama mea a decedat in septembrie 2013. S-a casatorit cu tatal meu acum 51 de ani . Anterior a fost casatorita si a avut un baiat care a ramas la tatal lui . A divortat in perioada 1955-1957 - in acea perioada locuia in BUCURESTI , RAIONUL TUDOR VLADIMIRESCU , FABRICA DE CHIBRITURI , .
Nu suntem in posesia deciziei de divort pentru a face dovada ca fratele (vitreg) este fiul mamei - in vederea intocmirii actelor de succesiune ( fratele doreste cedarea mostenirii in favoarea tatalui meu nu vrea nimic pentru el )
Am incercat la primaria LOCALITATII - unde a fost inregistrat documentul nasterii - dar la cotorul certificatului de nastere nu este trecut nimic , nici prima casatorie , nici divortul , nici a doua casatorie , nici decesul.

Cum pot intra in posesia acestui document sau cum pot face actele de succesiune fara el ? Notarul spune ca nu se poate - in aceasta situatie ce am de facut ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: maria88 , utilizator 10:20, 12 Iulie 2014
Solicitati fratelui vitreg sa va puna la dispozitie un certificat din nastere (dansul ar trebui sa se afle in posesia acestui document de stare civila) si mergeti impreuna la notar pt. intocmirea renuntarii si al certificatului de mostenitor.
Fratele vitreg mi-a pus la dispozitie certificatul lui de nastere doar ca acolo la numele mamei este trecut Visan , iar mama a decedat cu numele Vasile - notarul vrea o dovada ca Visan este fiul lui Vasile - adica actul de divort - acest document nu-l avem si nu-l gasim .
Restul documentelor le-am depus la notar in copie .
Daca mergem la alt notar suntem pasibili de amenda ? Daca la alt notar nu mai spunem de fratele vitreg ce se intampla ? Sau fara actul acela de divort al mamei pe care nu-l avem si nici nu-l putem cere de undeva neavand nici macar un nr de dosar -( am fost la arhiva la tribunal si ne-au cerut un nr . de unde sa-l luam ? )
Multumesc pentru promtitudine .
Incercati la dosarul de casatorie cu tatal dvs. Fiind vorba de a 2-a casatorie ar trebui ca la dosar sa existe dovada desfacerii primei casatori. Daca pe marginea actului de nastere al mamei dvs. nu exista casatoria, incercati pe marginea actului de nastere a primului sot al mamei dvs, poate acolo exista.
Multumesc. Voi urma si acesti pasi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mayacrisan mayacrisan Buna as dori sa aflu actele necesare pentru a dovedi calitatea de mostenitor dupa mama mea : sunt o femeie divortata, eu am toate actelede stare civila, dar ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral (mostenire) Ra1n1234 Ra1n1234 As dori si eu daca se poate o parere despre o partajare a mostenirii intre frati. Povestea este urmatoarea: In anul 1950-1951 mama a detinut suprafata de ... (vezi toată discuția)
Succesiune ori mostenire otto2007 otto2007 Mama mea are un apartament pe care vreau sa il las copiilor mei.Daca mama poarta numele de fata,dupa divort,iar eu alt nume(al tatalui),cum pot sa demonstrez ... (vezi toată discuția)