avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces fond funciar tergiversat - rog sfat!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces fond funciar tergiversat - rog sfat!

Buna ziua!
Voi incerca sa fiu cat mai concisa, povestea este extrem de lunga, de veche si de complicata. Concret, am solicitat in anul 2005 retrocedarea unor terenuri agricole in calitate de mostenitori (suntem 2 persoane). Cererea noastra a fost considerata tardiva, iar speta s-a judecat timp de aproape 5 ani. Am pierdut procesul. Am inaintat recurs, exceptia tardivitatii a fost respinsa, drept pentru care a inceput procesul pe fond in 2010. Judecatoare - aceeasi persoana care admisese exceptia.
In acesti 4 ani si jumatate practic nu s-a intamplat nimic! Intimatele, respectiv comisia judeteana pentru aplicarea fondului funciar si primaria, nu s-au prezentat niciodata la vreun termen. S-a dispus efectuarea unei expertize judiciare (suprafetele sunt mari, au fost deja atribuite altor persoane, au fost dezmembrate si apoi comasate cu altele, etc) care a durat mai bine de un an, si ale carei rezultate sunt total eronate. Unele dintre erori sund admise chiar de el in raspunsul lui la obiectiunile formulate de noi. In tot acest timp expertul n-a aparut in instanta dar n-a fost niciodata amendat sau sanctionat in vreun fel pentru ca a intarziat atat de mult cu rezultatele. Am cerut o noua expertiza, solicitarea ne-a fost respinsa iar procesul a fost brusc suspendat pentru lipsa unor documente la dosar - copii dupa CF care au fost depuse in repetate randuri la dosar.
Am repus procesul pe rol depunand evident toate documentele necesare la dosar, cauza a fost amanata un termen apoi suspendata din nou. Unul dintre motivele invocate pentru aceasta noua suspendare este acela cum ca nu rezulta de nicaieri calitatea mea de mostenitor :O (dupa 9 ani de procese!!!!) - sunt "invitata" s-o probez pe baza documentelor mele de stare civila.
M-am hotarat sa intreprind de una singura tot ce se poate, motiv pentru care va cer sfatul. Pot reclama judecatoarea la CSM? Pot formula o plangere impotriva expertului? Sa cer stramutarea procesului? Cum sa procedez in acest caz in care este clar ca interesele sunt uriase si acest proces nu se va sfarsi niciodata?
Ma aflu deja la limita resurselor si rabdarii mele! Am schimbat mai multi avocati, apeland in cele din urma la unul din alta localitate. Tot fara folos. Am cheltuit sume enorme pe aparare, expertiza, pe drumuri, pe extrase CF - la fel fara folos. Practic la fiecare termen se cauta fie motive de amanare, fie, mai nou, motive de suspendare a cauzei. Efectiv realizez acum faptul ca, daca ma las in baza justitiei, nu voi avea niciodata parte de vreo sentinta, fie ea si in defavoarea mea, pentru ca acest lucru mi-ar deschide noi posibilitati de atac. Asa, printre amanari si mai nou suspendari, se asteapta probabil sa ma las pagubasa. Pentru ca sunt sigura ca, odata repus pe rol, procesul va fi din nou suspendat pentru motive la fel de fanteziste ca si de aceasta data.
Va multumesc pentru orice sfat si orice idee.

Alte discuții în legătură

Suspendare otto2007 otto2007 Buna seara, Este vorba despre un proces civil, pretentii. A fost suspendat o data din vina reclamantei ca nu a depus inscrisurile cerute de instanta la dosar. ... (vezi toată discuția)
Am denuntat ca fals un titlu de proprietate si am cerut expertiza ... dumifilote dumifilote Am denuntat ca fals un titlu de proprietate si am cerut expertiza grafoscopica. S-a suspendat, s-a trimis la Parchet, Parchetul a dat solutie de clasare, am ... (vezi toată discuția)
Citarea expertului cosarpavel cosarpavel Intr-un proces, ,,cand se citeaza expertul introdus in cauza cu mentiui\", cand se amana procesul ,,pentru studiere expertiza' inseamna ca o firma ... (vezi toată discuția)