avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare

Buna seara,
Este vorba despre un proces civil, pretentii. A fost suspendat o data din vina reclamantei ca nu a depus inscrisurile cerute de instanta la dosar. S-a repus pe rol dupa ce a depus partial inscrisurile cerute. S-a dispus expertiza cu onorariul expert in sarcina reclamantei. Nu s-a achitat, s-a suspendat dosarul din vina reclamantei . S-a facut cerere de repunere pe rol. Daca la termen reclamanta nu depune chitanta onorariu expert se suspenda din nou., mai bine zis, nu se repune pe rol. Intrebarea mea este: pana cand se tot suspenda un proces din vina reclamantei ca deja dureaza de 3 ani, inainte cu 1 luna de perimare reclamanta face cerere de repunere pe rol si tot asa. Nu se poate termina odata de vreme ce s-a suspendat si repus pe rol de atatea ori si de fiecare data din vina reclamantei? Asta nu arata ca reclamanta nu isi poate sustine pretentiile?
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 15:28, 11 Februarie 2010
Eu as face recurs impotriva incheierii aceleia de suspendare. (daca s-o fi suspendat pentru ce ati zis/ neplata onorariului de expert)
Neplata onorariului de expert nu-i motiv de suspendare ci de decadere din proba.

Nu stau s-astept pan' la pastele cailor sa se hotarasca cineva sa-si probeze pretentiile.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
romascanu, moderator
Dna.Romascanu are perfecta dreptate! =D>
Neplata onorariului expertului duce la pierderea dreptului de a folosi acea proba(expertiza) , nicidecum nu este motiv de suspendare a procesului!
Succes!
=D>
Luni este judecarea cererii de repunere pe rol. Momentan la dosar nu e depusa chitanta. Fiind prea tarziu pentru recurs la suspendare ce se poate face daca nici in sedinta nu depune chitanta.? Stiu ca instanta respinge cererea de repunere pe rol pt. nedepunerea chitantei de onorariu expert dar asta duce tot la tergiversare la nesfarsit. Parerea mea este ca instanta a gresit suspendand cauza, asa cum sustineti si dvs aici pe forum, trebuia decaderea din proba. S-a cerut acest lucru dar instanta a spus ca nu are pe ce sa judece daca nu se face experiza si oricum potrivit art. 129 C.pr.civ. instanta ar avea posibilitatea ordonarii efectuarii acestei probe.Adica decade reclamanta din proba, apoi dispune instanta expertiza ( in sarcina cui e plata onorariu expert?)paratul nu vrea sa plateasca, reclamantul nu plateste si unde ajungem?
Citez din Incheierea-Suspendare: " reprezentantul paratului solicita sa se faca aplicarea prevederilor art. 170 alin. 3 din C.pr.civ. " X-(
" fata de faptul ca in condittiile operarii decaderii din proba cu expertiza , instanta ar avea posibilitatea in temeiul art. 129 C. pr.civ de a ordona efectuarea acestei probe , instanta suspenda cauza in temeiul art. 155 C.pr.civ. ":P

repet, este a doua suspendare a dosarului din vina reclamantei. Cum se poate finaliza in viitorul cat mai apropiat?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod civil repunere pe rol otto2007 otto2007 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: Pot cere instantei ca un proces suspendat sa ramana suspendat pana la solutionarea unui alt proces avand aceleasi ... (vezi toată discuția)
Daca nu platesc expertiza instanta va respinge actiunea? AaneiMirabela AaneiMirabela Buna ziua, am si eu o intrebare, se poate sa-ti respinga actiunea daca nu platesti contra-expertiza? Adica sa ma dezmosteneasca? Sau sa-i respinga actiunea ... (vezi toată discuția)
Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)