avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... veniturile salariale supuse impozitarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

veniturile salariale supuse impozitarii

Cadrele militare mutate la ordin in alta localitate decat cea de domiciliu beneficiaza de decontarea cartilor VSD sau a unui numar limitat de calatorii pentru deplasarea la familie. In localitatea unde au fost mutati la ordin stau in chirie.
In aceasta situatie institutia retine impozit pentru suma care i se deconteaza persoanei (c/v VSD sau biletelor in numar limitat)?
In codul fiscal (Legea 571/2003) art. 56, pct.4, lit.f prevede ca sumele reprezentand “contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajaţii îşi au domiciliul şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situaţiile în care nu se asigură locuinţă sau nu se suportă contravaloarea chiriei, conform legii" nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit.
Cel mai recent răspuns: DANIELA NICULESCU , Consultant fiscal 18:02, 9 Februarie 2010
art.56, pct 4 , lit f prevede o categorie de venituri care nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile , in intelesul impozitului pe venit cu o exceptie si anume aceea " in care nu se asigura locuinta sau nu se suporta contravaloarea chiriei"
Prin urmare daca institutia acorda compensatie pentru chirie , sumele reprezentand contravaloare carte VSD , sau contravaloare nr limitat de calatorii pentru deplasarea la familie in localitatea unde au fost mutati nu mai face obiectul prevederilor art 56 , pct4 lit f , si sunt supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator - plata transport angajati ? oanaportar oanaportar - ART. 21 Cod fiscal. Cheltuieli – Cheltuieli deductibile limitat alin. 3 Urmatoarele cheltuieli au deductibilitate limitata: c) cheltuielile sociale, ... (vezi toată discuția)
Decontare abonament salariat dia07 dia07 Cum se procedeaza in cazul in care firma plateste transportul personalului? Abonamentul se impoziteaza la salariat la fel ca si tichetul de masa? (vezi toată discuția)
Decontare abonamente transport lidiao lidiao Buna ziua, am angajati din alta localitate, lunar pe baza de factura le fac abonamente, din codul fiscal reiese ca nu mai sunt deductibile cele din localitate, ... (vezi toată discuția)