avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinul are drept la succesiunea defunctului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinul are drept la succesiunea defunctului?

Daca , dupa multi ani de concubinaj, din care au rezultat si copii, dupa moartea unuia dintre concubine se deschide succesiunea, concubine supravietuitoare are dreptul la mostenire? mentionez ca defunctul a achizitionat si muncit ani si ani de zile terenurile achizitionate de catre defunt.
Cel mai recent răspuns: ContSters325089 , utilizator 12:23, 12 Iulie 2014
Dupa mortea uneia dintre concubine(se pare ca sunt mai multe)deci e vorba de o defuncta,eu asa am inteles.Nu prea a fost explicit,poate ne ajuta cu detalii ca sa i dam raspunsuri corecte,sa nu l bulversam.
Cel care bulverseaza sunteti dvs @mikylaur, concubina nu va ajunge in veci coproprietar, iar decedatul va fi mostenit de copiii, nu de frati sau alte rude.
gi-jane2,copropritar pe cote/parti,daca a achizitionat,terenuri,livezi,mobile.Nu il bulverez deloc.O cunostinta dea mea,a trait in concubinajcu y,In timpu concubinejului,cunostinta a plantat pe terenul li y,25 de pomi fructiferi si tot pe acel teren o bucatarie de vara.La succesiune,prin instanta,a demonstrat cu acte ca a contribuit financiar,facturi/chitante etc. deveit coprorietar pe aceste bunuri.Nu scriu povesti.Daca tu consideri ca e gresit ce spun,sterge mesajele mele ca nu ma supar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)
Drepturi concubin Alice E. Alice E. Bună seara, Dacă două persoane au trăit în concubinaj 30 de ani din care 25 de ani în aceași locuință, ce drepturi îi revin concubinului după ... (vezi toată discuția)
Ce recomandați când un cuplu trăiește în concubinaj: testament sau donație? Bilimica Bilimica Persoana fara sot/sotie sau copii, doreste sa faca testament pentru apartament unei persoane cu care este in concubinaj. Acest testament poate fi atacat de ... (vezi toată discuția)