avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil taiata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil taiata

doresc sa imi spuneti daca cei de la directia pt protectia copilului au voie sa taie alocatia copilului?? mentionez ca parintii sunt plecati la munca in strainatate si copilul e crescut de bunica materna dar alocatia intra pe cont bancar in romania de cand s-a nascut copilul.
Va rog sa imi spuneti ce putem face ca noi parintii am observat ca nu a intrat alocatia copilului din luna mai pana in prezent, ultima luna cand a intrat alocatia a fost luna aprilie 2014.
mama are o casa mostenita de la bunica paterna si inca anul acesta nu s-a platit impozitul pe acest an doar cand ne intoarcem noi in decembrie.
va rog mult sa imi spuneti cum sa fac legal sa primeasca copilul alocatia din nou.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 14 Iulie 2014
Art. 8 din Legea 61/1993 :
Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.

Depuneti o sesizare la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială - pentru ca sa va comunice motivul neplatii
e-mail : anps@prestatiisociale.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca parintii sunt in UK asa cum suntem amandoi aici si copilul e in romania si primeste alocatie in UK nu mai primeste alocatia copilului si in romania? mama mea a fost si s-a interesat si au taiat alocatia pt ca noi primim aici alocatia copilului si de aceea nu mai primeste copilul meu alocatie in romania. Mentionez ca, copilul meu e crescut de mama mea in Romania nu e cu noi in UK. Ce pot face in aceasta situatie???????????? Eu stiu foarte multe cazuri in care copilul nu a fost un minut in romania fiind nascut si crescut in alta tara si totusi primeste alocatie atat in tara in care traieste si este crescut cat si in romania. Multumesc mult anticipat
Daca primeste alocatie in UK atunci nu mai primeste in Romania (asa ar fi normal).
Este corect cum au procedat cei de la A.J.P.I.S. prin incetarea platii alocatiei pentru copil.

Ceea ce stiti dvs probabil sunt cazuri izolate care pana la urma vor fi depistate de institutiile competente.

Dreptul la prestatiile familiale prevazute de legislatia tarii de angajare: indiferent de statul membru de resedinta al lucratorului migrant si al membrilor familiei sale, acesta are dreptul la prestatiile din statul in care isi desfasoara activitatea (art. 73 din Reg. 1408/71).
De exemplu, copilul are domiciliul sau resedinta in Romania, iar parintii desfasoara activitatea in Italia. Italia va achita prestatiile familiale pentru copilul care a ramas pe teritoriul Romaniei, conform prevederilor legislatiei sale si in cuantumul prevazut de acest stat.

Mai multe detalii:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil nascut in romania dar parintii cu domiciliu legal in strainatate roxanavasiliu roxanavasiliu Buna ziua, Am o intrebare referitoare la alocatia de crestere a copilului meu. Acesta a fost nascut in martie 2011, in Romania. Din luna iunie 2012 am inceput ... (vezi toată discuția)
Alocatia pentru copil in spania HoreaS HoreaS copilul meu este nascut in Spania si primeste alocatie de la statul spaniol din anul 2008 . Eu am primit serviciu ca angajat definitiv cu contratct in Spania ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene cercetasa cercetasa Buna seara! Sotul lucreaza in belgia cu acte de independent ,in urma carora copii beneficiaza de alocatii europene.alocatia din romania este inchisa din ... (vezi toată discuția)