avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Schimbarea mediatorului si neprezentarea in urma ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Schimbarea mediatorului si neprezentarea in urma invitatiei

Buna Ziua! se poate schimba mediatorul din motive obiective?,Ce se intimpla prin neprezentarea la mediator?, Cum se poate introduce cerere chemare in judecata pt.insulta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: v51 , utilizator 21:09, 14 Iulie 2014
Direct la instanta depuneti cererea pentru insulta.
Daca considerati ca exista o cale de impacare, atunci apelati la un meidator... evident puteti apela la el si daca considerati ca nu exista cale de impacare... doar pentru a ajunge, poate la un numitor comun cu partea adversa.
Eu vreau sa schimb mediatorul din motive obiective,mediatorul angajat de partea adversa.Va multumesc!(sunt obligat sa raspund invitatiei?)
Nu, nu sunteti.
Medierea nu este obligatorie, este voluntara.
Puteti propune un alt mediator, avand in vedere ca mediatorul trebuie sa fie liber ales de parti. Daca aveti motive obiective sa va indoiti de impartialitatea sau profesionalismul celui propus de cealalta parte, comunicati acest lucru si veniti dumneavoastra cu o propunere.

Mediatorul nu este "angajat" de partea adversa, pentru ca mediatorul nu este reprezentantul niciuneia dintre parti. Daca partile nu se prezinta impreuna la un mediator ales de comun acord, una dintre ele adreseaza o solicitare de deschidere a procedurii de mediere catre un mediator (ales dupa criterii dintre cele mai diverse: reputatie, locatie s.a.m.d.), iar acesta invita la mediere partea indicata de cel care l-a solicitat. In mediere insa, mediatorul va asigura echilibrul partilor, va fi impartial si neutru si va asista in egala masura partile in vederea ajungerii la o intelegere.

Nu pun in discutie faptul ca aveti indoieli in privinta mediatorului care v-a invitat, insa v-am explicat procedura, pentru a intelege faptul ca mediatorul are obligatia profesionala de a rspecta cele de mai sus (impartialitate, neutralitate, confidentialitate etc.) si este greu de crezut ca ar putea favoriza cumva vreuna dintre parti.
Nu sunteti obligat sa raspundeti invitatiei intrucat medierea nu mai e obligatorie. Va puteti insa prezenta la mediator, in baza invitatiei, si puteti comunica mediatorului sau partii adverse ca doriti un alt mediator, ales la intamplare de pe tabloul mediatorilor.
Medierea e o metoda rapida si confidentiala e solutionarea a conflictului. In acest mod puteti vedea daca partea adversa doreste solutionarea conflictului, pe baza interesului comun al ambelor parti, sau doreste sa-si impuna propria vointa, caz in care veti merge in instanta.

Alte discuții în legătură

Mediere. este legala si constitutionala... Seffer Laurentiu Seffer Laurentiu [/i][b]Este legala si constitutionala stipularea intrun contract de credit bancar clauza ca litigiul intre parti poate fi solutionata pe calea proceduri ... (vezi toată discuția)
Contract consultanta mediere pdmdaniel pdmdaniel De curand am primit o oferta pentru un contract de prestari servicii pentru reprezentarea firmei unde si lucrez in conflictele aparute (eu fiind mediator ... (vezi toată discuția)
Medierea si contractele pe care le poate incheia mediatorul ONEA21 ONEA21 cine poate sa- mi spuna ce fel de contrcte de mediere se pot incheia la un cabinet de mediere. (vezi toată discuția)