avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces divort-custodie copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces divort-custodie copil minor

Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude.
Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de bunicii din partea tatalui , ambii profesori pensionari.Cuplul , a locuit si locuieste impreuna cu acesti bunici ,oameni de treaba , gospodari.Mama minorului , are un copil dintr-o casnicie anterioara , dar este decazuta din drepturi (copilul este in intretinerea parintilor ei , dar , are drept de vizitare)Motivul divortului , infidelitatea mamei , recunoscuta.Nu vrea sa paraseasca domiciliul , sperand , ca-n urma divortului , sa primeasca custodia copilului , desi , nu s-a implicat in cresterea si educarea lui. Copilul , este foarte atasat de bunici si de tatal lui.Considerati ca sunt sanse sa ramana la tata ? Cu respect , multumesc!
Cel mai recent răspuns: atu_targoviste , utilizator 11:27, 14 Iulie 2014
Intr-adevar, interesele copilului primeaza , dar , cum poate fi luat din mediul care-i confera siguranta si dat mamei , care lucreaza in schimburi ( as.medical) ?
Mea culpa , n-am cunostinte juridice , va rog explicati care-s pasii , in acest divort.Autoritatea tutelara isi exercita atributiile ( ancheta probabil) in timpul actiunii de divort , sau la finele acestuia? Copilul va intra la scoala in acest an , este inscris la scoala din localitate .
Fetita din casnicia ei anterioara , a fost castigata de fostul sot care locuia impreuna cu parintii ei , ulterior , cand acesta a parasit locatia , autoritatea tutelara le-a incredintat-o bunicilor.
Mii de multumiri !
dar , cum poate fi luat din mediul care-i confera siguranta si dat mamei , care lucreaza in schimburi ( as.medical) ?


sa stiti ca se intampla relativ des asta, mai ales daca mama nu e de acord sa ramana cu tatal. Nu stiu de ce instanta retine ca minorului ii e mai bine cu mama, desi in anumite cazuri, nu e asa.
Apoi, nu faptul ca lucreaza in schimburi ii afecteaza calitatea de parinte, se pot gasi solutii si in astfel de cazuri, nu ar f singurul parinte singur care lucreaza in schimburi.
Vedeti intai ce doreste mama, poate nu vrea copilul langa ea.

Aici este problema ,nu vrea sa plece , decat cu copilul , i-ar fi spus avocatul ca are castig de cauza. Si cum considera instanta ca ea e apta sadea educatie minorului , cand , la intrebarea sotului , de ce-a facut asta , a raspuns , ca toata lumea are si barbat si amant , ce mare lucru, de ce nu poate fi iertata ?
Custodia copilului depinde de pledarea avocatului , sau de judecator?
multumesc,
Va concentrati pe detalii care au legatura cu divortul nu neaparat cu autoritatea parinteasca.
Aveti nevoie de avocat.
Conteaza mult si avocatul. Dansul administreaza probele si poate convinge instanta intr-un fel sau altul. Judecatorul ia hotararea, insa nu percepe personal problema dvs, ci are in fata doua cereri si probe in sprijinul fiecarei cereri, pe baza lor se pronunta, deci conteaza si ce probe aveti si cum sunt ele puse in valoare.
Va trebui sa va concentrati pe aspecte care dovedesc ca nu e tocmai o mama buna, dansa mai avand un copil la care a renuntat, ca nu are ce ii oferi acestui copil sub niciun aspect ( financiar, afectiv, educatie), ca nu a ingrijit acest copil nici pana la divort, ca l-ar lua pe copil din mediul in care a crescut si cu care e obisnuit, chestiuni de acest gen.
Multumesc foarte mult .

O seara frumoasa !

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului catre tata e posibila? cristeasimona cristeasimona buna ziua!Am si eu o intrebare va rog! In urma unei casatorii de 6 ani, avem un copil cu varsta de 5 ani.acesta a fost crescut mai mult de parintii mei ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua fostul sot copilul ? ralucarolly ralucarolly in urma divortului copilul in varsta de 5 ani a ramas la mine, el plateste pensie alimentara si are dreptul la legaruri personale cu minorul cu program ... (vezi toată discuția)
Urgent! incredintare minor de catre bunica corinuta corinuta Ce posibilitati legale are o bunica care si/a crescut nepotul de la varsta de 1 an, acum are 9 ani, sa obtina incredintarea copilului. Mama lui nu s/a ocupat ... (vezi toată discuția)