avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie banca neachitata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie banca neachitata

buna ziua, am facut un card de credit american expres acum vreo 5 ani. situatia a facut ca acum aproximativ 4 ani sa fiu nevoit sa plec din tara, si sa las cardul descoperit si in imposibilitatea de a nu il mai putea achita. am inceput sa primesc scrisori acasa, ultima din ele fiind de la o companie. intrebarea mea este urmatoarea, la respectivul imprumut (card de credit ) i se aplica legea cu anularea datoriilor la 3 ani, sau nu ?
in cazul in care nu platesc, care sunt posibilele consecinte, tinand cont de faptul ca nu am nici un bun mobil, sau proprietate in romania?
i se aplica legea cu anularea datoriilor la 3 ani, sau nu ?

Va referiti la prescriptia dreptului la actiune al creditorului, asta nu inseamna ca se anuleaza datoria, ci ca respectivul creditor, daca a stat in pasivitate 3 ani de la data scadentei, nu mai poate apela la autoritatea competenta in domeniu sa va forteze sa ii platiti.
Implinirea termenului de prescriptie o constata doar instanta daca ajungeti sa fiti executat silit si dvs contestati invocand implinirea prescriptiei.
Daca nu au ce va lua, nu aveti de ce va face griji.

Termenul de prescriptie, cel de trei ani , curge de la data scadentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire... prescriptie mirelazod mirelazod am o mare nelamurire.#-o....deci la prescriere datorii, am luat credit bancar in septembrie 2006 pe 5 ani, am platit rata pana in octombrie 2007...cand se ... (vezi toată discuția)
Creanta cedata unei firme de recuperare relyrely2010 relyrely2010 Buna seara, Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra.Sotul meu a facut un imprumut in martie 2008 in valoare 5000 lei fara stirea mea la o banca ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita notoriusbig notoriusbig Buna ziua,acum 7 ani am luat un credit de nevoi personale in valoare de 1236 euro,dupa 5 rate fiind in imposibilitate de plata nu am mai platit ratele.Banca a ... (vezi toată discuția)