avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... invitatie facuta de avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

invitatie facuta de avocat

inainte de depunerea cererii in instanta pt dezbaterea succesorala , avocatul a invitat-o la discutii pe partea adversa dar aceasta a refuzat . acea invitatie a fost pusa la dosar . pot sa invoc faptul ca a beneficiat pe nedrept de ajutor public judiciar tocmai dat fiind faptul ca a refuzat intalnirea noastra inainte ? ba mai mult doreste sa mi se atribuie mie taxa jud cea mare ?
Acordarea de ajutor public judiciar nu este influentata in niciun mod de refuzul partii adverse de a participa la mediere. Aceasta tine de lipsa veniturilor acesteia.
Cel mai bine este sa discutati cu avocatul pe care l-ati angajat.
va multumesc pt raspunsuri , dar referitor la aceasta intrebare nu se poate invoca art 16 punct (2) din OUG 51/2008 ?
Medierea nu este obligatorie, iar de curand, nu mai este obligatorie nici informarea asupra avantajelor medierii si, oricum, prin invitatia transmisa avocatul dvoastra a invitat partea adversa pt. a o informa despre mediere, iar nu pt. medierea propriu-zisa.
Ca atare, articolul la care faceti referire nu are relevanta.
Chiar si asa, o cerere prin care se solicita ajutorul public judiciar trebuie dovedita si este supusa controlului instantei de judecata, care o va admite sau nu.
va multumesc pt raspuns , dar procesul a fost deschis anul trecut in august si era obligatorie medierea . mai mult prin faptul ca daca partea adversa( parata ) ar fi dat curs invitatiei poate ajungeam la intelegere in privinta succesiunii care urma sa o dezbatem , si astfel nu mai eram nevoita sa platesc taxa jud. de timbru care a fost foarte mare . este corect ce spun ? in aceasta situatie pot invoca articolul 16 punct 2 din OUG51/2008 ?



[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Stimata doamna, medierea a fost si este o procedura voluntara si nu obligatorie. Dvs. va referiti la obligativitatea parcurgerii sedintei de informare privind medierea, pe care reclamantul (dvs), ati respectat-o. Medierea propriu zisa, daca era acceptata de toate partile aflate in conflict, dupa informare, putea fi facuta cu asistarea unui alt specialist (mediatorul) decat cel care a trimis invitatia (avocatul). Fireste exista si posibilitatea de a se incheia o tranzactie (tot intelegerea amiabila a partilor, dar alta "institutie") sub indrumarea avocatilor partilor.
Aveti dreptul sa supuneti analizei instantei si temeiul invocat de dvs, urmand ca sa aceasta sa decida in sensul aplicarii unei amenzi si a restituirii cu titlu de despagubire a sumelor de care a fost scutit, sau nu, daca nu se dovedeste reaua-credinta a paratului.

In respectarea regulamentului de forum (art.1.2), va rog sa nu folositi litere de tipar.
www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada parcurgerii procedurii medierii olivia stoicescu olivia stoicescu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: am un proces pe rol (pt.recuperarea unei sume de bani) iar acum doua termene de judecata instanta mi-a ... (vezi toată discuția)
Procedura mediere geogeorge geogeorge buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele chestiuni: 1. daca cineva face o invitatie la mediere si nu se mai prezinta(il informeaza si pe ... (vezi toată discuția)
De la 1 august sedinta de informare privind medierea este obligatorie, altfel pierzi procesul chiar daca ai dreptate pe fondul cauzei codulmuncii codulmuncii Buna dimineata. De ieri sedinta de informare privind medierea este obligatorie. Daca nu prezinti in in stanta dovada ca ai facut sedinta de informare pierzi ... (vezi toată discuția)