avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic debutant sau gr.IV?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic debutant sau gr.IV?

Lucrez intr-o institutie publica, sunt angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata de timp, nu sunt functionar public.
Sunt incadrata pe o functie cu studii medii, la resurse umane, iar anul acesta am luat licenta, specializarea stiinte juridice.
Am solicitat in scris la minister sa imi aprobe transformarea postului din studii medii in studii superioare. Adica din referent in consilier juridic.
Cei de sus mi-au raspuns ca imi aproba transformarea postului in studii superioare, dar ca trebuie sa sustin un examen. Acest lucru mi se pare incorect, deoarece nici in contractul colectiv de munca aplicabil la nivel de ramura si nici in OUG 10/2008 nu se specifica ca trebuie sa sustii un examen pentru a fi promovat de pe o functie cu studii medii in una cu studii superioare.
Apoi a 2-a nelamurire ar fi ca am o vechime in domeniul resurselor umane de peste 10 ani, iar la solicitarea de a transforma postul cu studii medii in studii superioare (consilier juridic gr.IV si nu debutant), nu mi s-a luat in calcul si vechimea dobandita pe studiile de nivel inferior cum se specifica in contractul colectiv de munca, reproduc in continuare art. din contractul colectiv de munca “ Pentru salariatii cu studii medii, sau superioare de scurta durata, care au absolvit studii superioare de specialitate, angajatorul poate aproba transformarea posturilor pe aceeasi linie profesionala conform studiilor absolvite in functie de necesitatile institutiei luandu-se in considerare jumatate din vechimea dobandita pe studiile de nivel inferior, dar nu mai mult de 5 ani, cu renegocierea corespunzatoare a salariului.”
Cei de la minister mi-au comunicat ca nu indeplinesc conditiile de specialitate de 2 ani cum prevede legea 514/2003 si ca trebuia sa solicit scoaterea la concurs a postului de consilier juridic debutant. Este legal acest lucru? Daca nu, va rog sa imi spuneti care este legislatia in domeniu....
Vechimea pe care o am in domeniul resurselor umane poate fi considerata ca vechime pe aceeasi linie profesionala?
Cum e legal sa fiu consilier juridic debutant sau gr.IV?

Cel mai recent răspuns: billabong , utilizator 09:47, 1 Iunie 2009
E normal si legal sa fiti consilier juridic debutant avand in vedere ca dvs nu ati fost pana acum licentiat in drept si prin urmare conform Legii 514/2003 sunteti obligat din momentul absolvirii facultaii de drept si bineinteles al angajarii pe un post de c. juridic sa treceti conform legii prin toate treptele. Vechimea in munca de inspector resurse umane nu poate fi considerata vechime juridica . Temeiul legal, este, asa cum bine v-au raspuns cei din minister legea 514/2003.
~ Conținut șters la cerere ~
va multumesc pt raspuns
imi cer scuze ca intervin dar sunt cam in aceeasi situatie cu frantzmusa. doar ca eu am fost incadrata ca referent cu studii superioare si dupa cativa ani am reusit sa prind un post de consilier juridic in aceeasi institutie,post in care activez din septembrie.voiam sa intreb daca cele scrise mai sus sunt valabile si pentru mine.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public studii medii in post functionar public studii superioare m1haellla m1haellla Buna ziua. Am fost angajata in 01.03.2014 pe un post de functionar public-referent III superior-studii medii la registru agricol. Am studii superioare, dar ... (vezi toată discuția)
Promovare personal contractual din studii medii in studii superioare NVCorina NVCorina Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema mai deosebita privind promovarea mea din post de studii medii in post de studii superioare de lunga ... (vezi toată discuția)