avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii CASS pentru conventii civile anterior ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii CASS pentru conventii civile anterior anului 2012

Buna ziua,

Va rog sa ma informati daca sumele pe care mi le solicita ANAF ca fiind contributii CASS aferente unor conventii civile desfasurate si incheiate anterior anului 2012 (mai precis 2009-2010) sunt legale. Exista si pe atunci ceva obligatie de plata CASS in cuantum de 5.5% din sumele obtinute, anterior legislatiei aparute in iunie-iulie 2012? Sau modificarile din 2012 permit aplicarea retroactiva de taxe pentru conventiile civile finalizate anterior modificarii legislatiei ?

Mentionez ca la aceste conventii civile s-a platit de catre cei pentru care lucram doar cota de 16% CAS. Am discutat cu angajatorul pe tema asta si mi-a comunicat ca ei nu plateau acei 5.5% deoarece nu se cerea in 2010 plata CASS pe conventii civile.

Suntem in aceasta situatie atat eu cat si sotia, ba mai mult azi sotia a primit instiintare de poprire pe salariu pentru recuperarea sumei datorate, inclusiv penalitati. Si mai mult ca sigur azi-maine imi vine si mie randul.

Ma gandesc sa fac contestatie in instanta la poprire insa nu stiu daca nu cumva trebuie sa platim si in acest fel sa contest degeaba.

Va rog sa ma ajutati ajuta in aceasta situatie? Am tot intrebat insa nu am nici un raspuns cert de la nimeni.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: membru , utilizator 13:48, 16 Iulie 2014
daca in perioada aceea ati avut un contract individual de munca in derulare, nu se retinea CAS la Conventii. in primul rand asta trebuie lamurit.
Multumesc pentru raspuns. In acea perioada aveam un CIM. Deci daca aveam in derulare un CIM, nu mai trebuia sa mi se retina acei 5,5% reprezentand contributia la casa de asigurari de sanatate? Nu e vorba de CAS, ci de CASS. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii cass conventii civile incheiate anterior 2012 membru membru Buna ziua, Va rog sa ma informati daca sumele pe care mi le solicita ANAF ca fiind contributii CASS aferente unor conventii civile desfasurate si incheiate ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)