avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare aviz de insotire cu NIR
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare aviz de insotire cu NIR

Buna ziua!
Imi spuneti, va rog, care este inregistrarea contabila a unui aviz de insotire a marfii, caruia i s-a facut NIR?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 19:50, 14 Mai 2009
daca citesti cu atentie ceea ce am scris , vei observa ca am intrebat daca nu exista factura..... in urma careia se intocmeste un document justificativ.Inregistrarea contabila este utilizata pe baza facturii.
De asemenea la alin. ( 2 ) lit. b ) al aceluiasi punct se stipuleaza ca in aplicarea alin. (1) este necesar sa se asigure în situatia unor decalaje între aprovizionarea si receptia bunurilor care se dovedesc a fi în mod cert în proprietatea entitatii, se procedeaza astfel:
- bunurile sosite fara factura se înregistreaza ca intrari în gestiune.
Personal , daca nu as avea la baza un contract de vanzare -cumparare , nu as inregistra AVIZUL DE INSOTIRE AL MARFII.
In plus , Avizul de insotire al marfii se intocmeste din cate stiu eu pe baza facturii ?...
Receptia marfurilor sosite cu aviz de insotire
%=408
371
4428
La sosirea facturii
408 = 401
4426=4428
astea sunt inregistrarile.Nu este f. important cu ce act au venit, importante este ca trebuiesc inregistrate in gestiune, pt.ca este ilegal sa detii valori si bunuri fara documente, nu?
daniela vorovenci a scris:

In plus , Avizul de insotire al marfii se intocmeste din cate stiu eu pe baza facturii ?...


Odrdin 2226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată

AVIZ DE ÎNSOŢIRE A MÃRFII
Este formular cu regim intern de tipărire şi numerotare.
1. Serveşte ca:
- document de însoţire a mărfii pe timpul transportului, după caz;
- document ce stă la baza întocmirii facturii, după caz;
- dispoziţie de transfer al valorilor materiale de la o gestiune la alta, dispersate teritorial, ale aceleiaşi unităţi;
- document de primire în gestiune, după caz.
2. Se întocmeşte, în două sau mai multe exemplare, de către unităţile care nu au posibilitatea întocmirii facturii în momentul livrării produselor, mărfurilor sau altor valori materiale, precum şi în alte situaţii stabilite prin procedurile proprii ale societăţii.
În cazul transferului de bunuri între gestiunile aceleiaşi unităţi, dispersate teritorial, avizul de însoţire a mărfii va purta menţiunea "Fără factură".
Pe avizul de însoţire a mărfii emis pentru valori materiale trimise pentru prelucrare la terţi se face menţiunea "Pentru prelucrare la terţi".
În celelalte situaţii decât cele prevăzute mai sus se face menţiunea cauzei pentru care s-a întocmit avizul de însoţire a mărfii şi nu factura
Este interpretativ!...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit inregistrat pe baza avizului a_andreea a_andreea Am rugamintea de a mi comunica opinia dumneavoastra vis a vis de urmatoarea speta: Livrez catre supermarketuri marfuri pe baza de aviz de expeditie. In ... (vezi toată discuția)
Magazin second hand Madalina Pascu Madalina Pascu Va rog sa ma ajutati cu un magazin second hand...marfa se achizitioneaza la kilogrram si se vinde la bucata(asta dupa ce cantareste fiecare bucata in ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)