avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legislatia muncii

Buna ziua!
Am o fata in virsta de 25 ani si alucrat cca 2 ani la o firma in calitate de vinzatoare.
Nu are forme legale nici acum;a acceptat perioada de proba,ainteles ca sunt probleme administrative in firma,de fiecare data existau probleme in privinta angajarii.
Acum fiica fiind insarcinata in luna 2-a, a solicitat ferm angajarea cu forme legale pentru a beneficia de drepturile medicale spre mentinerea sarcinii.(are probleme medicale proprii-trombocitoza).In aceasta situatie patronul a raspuns ca renunta la serviciile ei.
CE POSIBILITATI LEGALE EXISTA IN ACEASTA SITUATIE?

MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 15 Iulie 2014
eventual o cerere in instanta pentru obligarea angajatorului sa ii achite drepturile sociale din urma pentru a putea benefica de concediu crestere copil, nu cred ca o simpla plangere la ITM va ajuta.....vorbiti cu un av., in proces puteti cere si recuperarea cheltuielior de judecata in speta onorariu av....
multumesc f.mult!
ITM_ul chiar nu ar rezolva aceasta problema?
Sa depuna o sesizare la ITM , intrucat ITM-ul poate constata munca la negru a persoanei in cauza si va trasa printre masuri si incheierea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta cu informatii? anadinbiia anadinbiia v-as ruga f.mult daca cineva ma poate ajuta cu informatii . am 27 ani si pana in luna dec.2006 am lucrat la o societate comerciala ,cu contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului elena_a elena_a Sunt angajata de 7 luni la firma actuala si de curand am ramas insarcinata. Sunt in concediu medical din cauza unor probleme. Nu am mai primit salariul de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si obligatii angajator georgete georgete Salutare pentru toata lumea de pe acest forum. Am nevoie de un sfat intr-o problema mai complicata. Am lucrat la o firma o perioada de patru luni ... (vezi toată discuția)