Astazi m-am gandit sa merg la casa de pensii sa verific daca mi-au platit toate contributiile. Si am avut o mare supriza, mi-au platit doar 1 zi-doua pe luna.
Este posibil sa faca acest lucru? Ce pot face in aceasta situatie?
Cei de la Casa de Pensii mi-au comunicat ca angajatorul a declarat ca am lucrat 2 zile pe luna. In coloana "Timp zile din care in conditii" sunt 3 sub coloane "normale"; "deosebite", "speciale".
Si in coloana cu conditii normale sunt trecute uneori 2 zile, alteori 3 zile.
In dreptul angajatorului anterior sunt trecute 21-22 zile.
2. Mergeti la ITM sa vedeti daca s-a modificat contractul individual de munca (CIM), in sensul modificarii timpului de lucru, si daca s-a facut asa ceva fara stirea si semnatura dvs. faceti o sesizare la ITM si apoi puteti sa actionati in judecata pe angajator.
O gaselnita mai veche a unor angajatori este acela de a declara ca un salariat a lucrat 2 luni dintr-un an, restul de 10 luni figurand in concediu fara plata.
Am aceasi intrebare, pot determina angajatorul sa plateasca pentru toata perioada lucrata ?
Si alta situatie : in carnetul de munca se consemneaza doua perioade in care societatea nu a platit contributia datorata de angajator - poate influenta negativ la calculul pensiei ?
Pot deschide actiune in instanta pentru a obliga angajatorul la plata contributiei (este vorba de 4 ani de neplata) daca firma inca exista ? Ma pot constitui in parte civila pentru a cere daune ?
va multumesc.