avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Conservarea dreptului la regres - Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Conservarea dreptului la regres - Casco

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de conservarea dreptului la regres.
Pe scurt, in urma cu ceva saptamani in timp ce ma aflam la padure, catelul unei cunostinte a reusit sa intre pe geam in autoturismul asigurat Casco unde a reusit sa produca pagube, rozand diverse elemente.
M-am prezentat cu polita casco la asigurator unde am deschis un dosar de dauna, reclamand cele produse de catre catelul respectivui.
Dosarul a fost deschis fara probleme si ulterior am fost contact de catre inspectorul societatii, el informandu-ma ca paguba este intr-adevar acoperita de catre polita, dar ca ei is rezerva dreptul de "conservarea dreptului la regres", urmand sa inteprinda la randul lor o actiune impotriva proprietarului animalului, mie sugerandu-mi-se sa depun o plangere impotriva respectivei persoane, pentru ca mai departe asiguratorul sa poate inteprinde cele necesare.
Problema consta in faptul ca proprietarul animalului imi este doar o cunostina indepartata, cunosuta mie doar dupa prenume, si cu care intalnidu-ma intamplator, intr-adevar am petrecut cateva clipe.
Am precizat ulterior aceste lucruri catre asigurator, care insista in continuare sa inaintez plangere la politie.
Problema nu este ca nu pot face asta, doar ca eventimentul s-a petrecut la ~50 de km de domiciliul meu, si ar trebui sa ajung la sectia de politie care deserveste acea localitate pentru a face o plangere formala, generala, impotriva lui "Ionel" pe care il cunosc doar din vedere...

Are vre-un rost aceasta actiune? Nu vad sicer cum "Ionel" ar putea fi identificat.
Am ce temei legal sa invoc catre asigurator pentru a evita un drum de 100 de km?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:00, 17 Iulie 2014
asiguratorul vrea sa-si recupereze prejudiciul , deoarece evenimentul nu s-a intamplat, sa-i zicem accindetal , cum ar fi si vandalismul , a fost provocat . dumneavoastra ati lasat usa deschisa , catelul a patruns in interior , si si-a facut de cap , drept urmare , asiguratorul urmareste recuperarea prejudiciului in instanta .acesta este sensul conservarii dreptului la regres .

trebuia sa intrebati anterior sa mergeti la asigurator ce pasi trebuiau urmati , si sigur gaseati pe cineva sa va explice modul de administrare a situatiei .
Multumesc pentru raspuns, insa ceea ce spuneti Dumnevoastra este in acest moment tardiv
Eventimentul a fost produs intr-adevar, nu prin vandalism ci provocat.
Am scris si in declaratia data la asigurator ca animalul a reusit sa intre in automobil pe geamul lasat deschis. Cu toate aceastea mi s-a confirmat ca riscul este acoperit de polita.
Intrebarea mea a fost ridicata prin prisma faptului ca nu inteleg la ce ii poate ajuta o plangere impotriva lui "Ionel", din moment ce nu am nici un alt indiciu in ceea ce priveste identitatea proprietarului.
Chiar as vrea sa ii ajut sa isi recupereze paguba, dar din moment ce am revenit cu precizari ulterioare in care am subliniat ca nu cunosc repectiva persona decat dupa prenume, ma face poate sa ma gandesc ca si insitenta lor asupra plangerii este facuta poate pentru a ma descuraja
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
remus_agigea, utilizator
cu cat va miscati mai repede , ca atat mai bine .daca plagerea lipseste , o sa intrazie reparatia masinii , si cred ca nu va e pe plac.
cineva mi-a fortat capota masinii in parcare ,si a rupt o balama ...ce-o fi vrut sa fure de sub capota , doar respectivul hot stie . nu stiu cine a facut asta . am facut acelasi lucru , am fost la asigurator , a costatat , mi-a spus valorea prejudiciului , sunt acoperit...dar cine a facut-o? autorul necunoscut...dar la fel fara plangere la politie , n-am putut sa rezolv nimic.
plagerea na prea fost luata in calcul. si am stat asa cu masina aproape 7 luni...pana cand intr-o seara a fost prins in parcare un copil care se chinuia sa rostogoleasca o roata de rezerva furata din loganul vecinului...am profitat si eu de situatie , si s-a rezolvat problema in cateva zile.

va urez bafta ...
separatistul a scris:

trebuia sa fi spart geamul in parcare , apoi mergeati la politie , depuneati o plangere cum ca ati gasit masina cu geamul spart , si cine stie ce s-a intamplat in interior de arata asa deteriorata masina. ar fi fost mai usor de parcurs pasii...era un autor necunoscut . dar in cazul dumneavostra , exista autorul , ca l-ati declarat .

Interventie moderator
:
Va rog sa va abtineti la sfaturi in afara legii, de natura celor citate, chiar daca obisnuiti sa procedati personal in acest mod.(declaratii mincinoase si simulari penale).
Poate este necesar sa studiati regulamentul, pentru a realiza ca va aflati pe un forum juridic, si in consecinta postarile nu pot instiga la ilegalitati.
Deocamdata primiti un meritat :ban: Pasul urmator... :banned: sper sa nu fie necesar!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
nucu$, utilizator
Pot spera si la un raspuns care sa aiba un temei legal? :)
In caz contrat maine ar trebui sa ma deplasez la postul de politie de care apartine padurea pentru a depune o plangere care nu cred ca va ajuta pe nimeni..
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pagube grindina - casco DinuX DinuX Buna ziua! Masina de serviciu a sotiei mele are o asigurare CASCO + clauza vandalism la una dintre cele mai serioase societati de asigurare din Romania. In ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco rodicaserban rodicaserban mi-a fost lovita masina care era parcata de o caruta fara carutas, acesta fusese rasturnat cam o 200 m inaitea masinii. cine ma despagubeste? am casco (vezi toată discuția)
Dosar dauna casco mia_livia mia_livia Buna ziua.Am casco la [EDITAT] din august 2012 si nu am avut nici un accident/incident pana acum o saptamana cand vineri spre sambata noaptea o pisica ... (vezi toată discuția)