avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zidirea unui geam la partile comune ale asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zidirea unui geam la partile comune ale asociatiei

Spalatoria si uscatoria blocului -2 camere- are ferestrele in balconul apartamentului vecin. Noul proprietar a zidit ferestrele lasand un gemulet de 30 cm ce se poate deschide evident in balconul lui. Proprietarul spune ca este proprietar pe balconul lui (adearat!) si face ce vrea, daca vrea deschide geamul, daca nu, nu.
In conditiile actuale , spatiul comun destinat uscatoriei/spalatoriei nu mai este propriu destinatiei initiale.
Intrebarea este: asociatia de proprietari poate face ceva? are vreun drept sau il poate obliga pe proprietar sa stea cu geamul balconului deschis (pentru a putea face ventilatie in uscatorie)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: cris_nedelcovici , utilizator 00:00, 17 Iulie 2014
Iata ce prevede dispozitia in vigoare
L nr 230/2007
Art. 11
(la data 04-Oct-2010 Art. 11 din capitolul III a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 914 din 04-oct-2010 )
(la data 21-Jan-2008 Art. 11 din capitolul III reglementat de Art. 13 din capitolul II din Norme
Metodologice din 2007 )
(1) Proprietarul poate aduce îmbunătăÑiri sau modificări proprietătii sale individuale, cu
respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de către autoritatea publică
locală a modificărilor constructive, fără a pune în pericol integritatea structurală a
clădirii sau a altor proprietăti individuale.
(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietătii comune fără a
obtine mai întâi acceptul din partea asociatiei de proprietari.
Art. 17
Dacă proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare altă persoană care actionează
în numele său provoacă daune oricărei părti din proprietatea comună sau unui alt
apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoană are obligatia să
repare stricăciunile ori să plătească cheltuielile pentru lucrările de reparatii.
Art. 18
În cazurile în care în clădirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriaşi împiedică,
cu bună-ştiintă şi sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, creând prejudicii
celorlalti proprietari ori chiriaşi, după caz, proprietarii sau reprezentantul legal al
acestora pot solicita instantei să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii,
precum şi plata daunelor.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare geam uscatorie palier ferante ferante Buna ziua. Ma adresez pe acest forum in speranta ca voi afla raspunsul la o intrebare. Situatia este urmatoarea. Am achizitionat un apartament ce are ... (vezi toată discuția)
Uscatoriile scarii anca74 anca74 Buna ziua.Locuiesc impreuna cu sotul meu intr-un apartament cu 2 camere la parterul unui bloc din bucuresti, fara balcon , pana sa nasc copilul, respectiv acum ... (vezi toată discuția)
"reparatie acoperis-bun comun!; uscatoria-nu-i bun comun" sim_dany sim_dany buna ziua. am si eu o problema si poate ma ajuta cineva. a venit seful blocului ca sa dam bani pentru repararea acoperisului. am gasit pe net ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)