avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema telefon vandut
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema telefon vandut

Buna ziua, in urma cu cateva zile am vandut un telefon. Am vorbit cu proprietarul si a fost de acord sa trimit coletul prin posta. Telefonul l-am bagat putin la incarcat, iar dupa aceea l-am bagat in colet, deschis. Coletul a ajuns la el si, spune el, l-a desfacut de fata cu cei de la posta si a spus ca nu functiona. Mi-a spus ca l-a dus la un service gsm si ca cei de acolo au constatat ca are nu stiu ce rupt prin el si ca de asta telefonul nu functioneaza.
A spus ca fratele lui este politist si ca daca nu ii trimit banii inapoi imi face dosar penal pentru inselatorie si ma cheama in instanta, ca are dovezi convorbirile in care eu spuneam ca e 100% functional.
De ieri tot imi spune ca refuz colaborarea, ca am tupeu nesimtit, ca traiesc sa ii insel pe cei de pe internet cu produse defecte, vandute ca fiind perfect functionale etc.
In anuntul cu telefonul, am poza cu el functional, el a spus ca nu, in anunt era un telefon functional si eu i-am trimis unul stricat. I-am spus cateva detalii care se vad in poze si pe care le are si telefonul trimis, dar el tot pe a lui o tine, ca i-am trimis alt telefon.
A spus ca ii are ca martori pe cei de la posta si pe cei de la service-ul gsm.
Pot pati ceva daca nu ii trimit banii? Chiar nu vad de ce sa ii trimit banii cand eu i-am dat un telefon functional. Eu sa raman si fara bani si cu telefonul stricat.

PRETUL TELEFONULUI VANDUT: 120 RON
Multumesc frumos!


Cel mai recent răspuns: Teodor998 , utilizator 10:12, 1 August 2014
nu trimiti banii pur si simplu...spune-i sa-ti trimimita telefonul prin curier cu plata ramburs.
tu platesti coletul 120 lei . punct !
mai departe se descurca .
Eu v-as recomanda sa nu va grabiti. Sa ne gandim si la varianta in care el incearca sa va insele pe dvs. Aveti vreo dovada ca telefonul dvs. este stricat? Am auzit ceva asemanator, unde cumparatul apela la intimidarea vanzatorului si ramanea si cu bunul dar si cu banii.

Sunati la posta, asigurati-va ca acel colet a ajuns cu bine si daca este adevarat ca acel telefon nu functiona in momentul verificarii acestuia.

In mod normal, cand bunul prezinta deteriorari, coletul se refuza, urmand ca expeditorul sa fie anuntat. Nu se obisnuieste ca acel bun sa fie luat de catre noul proprietar, dus la reparatii s.a.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
Acum a aparut alta problema. I-am spus ca ii trimit banii, dar el sa imi trimita telefonul cu ramburs 120 de lei si sa plateasca el transportul ca eu chiar nu am bani acum.
Si el a spus: "eu vreau banii in 48 de ore,nu sa astept pana trece ziua nepotului.Imi pui banii la posta sa-i primesc cat mai rapid si primesti coletul ulterior.Asta pt ca e vina ta"

Ce sa fac daca ma da la politie?
miroase a santaj...sa nu cumva sa ramai si fara telefon .
trimite-i banii doar daca iti trimite telefonul cu plata ramburs. dupa ce pune coletul in bratele curierului , sa-ti dea prin mail sau SMS numarul AWB-ului , sa poti urmari coletul .
trimite-i si tu mesaj cu argumentul descris mai sus , asa o sa ai o proba ca ai fost intelegator , in caz ca ajunge pe la politie .
A spus ca nu vrea sa trimita telefonul cu ramburs decat daca intai ii trimit banii.

Alte discuții în legătură

Acuzatie inselaciune green488 green488 Buna seara, am postat un anunt cu un telefon pe un site de specialitate. Un cumparator l-a dorit si eu l-am trimis prin curier. Telefonul trimis de mine era ... (vezi toată discuția)
Inselaciune olx am comandat un telefon prin olx, cu plata ... curatedby curatedby URGENT inselaciune olx Am comandat un telefon prin olx, cu plata ramburs, colet cu verificare. Astazi a ajuns. Telefonul se presupunea ca este nou, pe colet ... (vezi toată discuția)
Inselaciune B3nassi B3nassi Salutare tuturor,am si eu o problema.am un cont pe un site de vanzari diverse nu dau numele pentru ca poate fi considerat spam,in urma cu cateva zile m-am ... (vezi toată discuția)