avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procurã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procurã

pot să merg în grecia cu mașina altuia cu procură trimisă prin mail?
Cel mai recent răspuns: lili39 , utilizator 15:32, 17 Iulie 2014
Incheiati un contract de comodat ( imprumut de folosinta , mutuum , act cu titlu gratuit ).


Iata un model :


[ link extern ]


Perfectarea contractului , insa , nu este obligatorie.


La iesirea din tara sunt aplicabile conditiile privind admiterea vehiculelor in circulatie pe drumurile publice, statuate de O.UG. 195/2002 si Conventia asupra circulatiei rutiere, care stabilesc ca autoturismele aflate in circulatia intemarionala trebuie sa fie inmatriculate, asigurate pentru raspunderea civila corespunzatoare din punct de vedere tehnic, iar conducatorul auto trebuie sa detina un permis de conducere valabil, corespunzator categoriei respective de vehicul.



Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
asa cum spunea Dna avocat nu este obligatoriu acel act insa in practica au rezultat multe situatii care au aratat contrariul. Asadar, procura nu are valoare in fata autoritatilor de frontiera decat in original deci daca nu are posibilitatea sa v-o trimita nu are rost sa dati bani s-a faceti. In ceea ce priveste contractul de comodat desi nu este obligatoriu ar fi bine sa il aveti la Dvs decat sa plecati la noroc.
vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns, doamnă avocat. proprietarul mașinii stă în SUA. aș vrea să vă trimit mailul cu procura și vă rog să-mi confirmați dacă e ok să trimită originalul prin poștă sau să fac contractul de comodat de care mi-ați spus. cum să vă trimit mail?
mulțumesc pt răspuns luissiana:)
daca vi le poate poate trimite prin posta sunt bune amandoua, numai ca contractul de comodat nu costa nimic nefiind nevoie de notar.

Alte discuții în legătură

Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)
Folosirea mașinii unei alte persoane in bulgaria BCosmin1 BCosmin1 Bună ziua. Aşi dori să aflu dacă pentru a folosi masina aflată în proprietatea altei persoane (cumnatul meu) în Bulgaria este necesar un contract ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto mesa91 mesa91 Doresc sa folosesc masina tatalui meu in concediu in Grecia ( traversand Bulgaria) Avem acelasi nume...este obligatoriu sa fac contract de comodat? (vezi toată discuția)