avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Folosirea mașinii unei alte persoane in Bulgaria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Folosirea mașinii unei alte persoane in Bulgaria

Bună ziua.
Aşi dori să aflu dacă pentru a folosi masina aflată în proprietatea altei persoane (cumnatul meu) în Bulgaria este necesar un contract de comodat autentificat de un notar public ,in engleză sau bulgară, sau , fiind tot țară UE, este suficient faptul ca am talonul si cheile maşinii .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:48, 28 Noiembrie 2017
Pentru a preintampina situatii neplacute,este de preferat sa va asigurati ca va deplasati avand procura sau contract de comodat de la proprietarul vehiculului
Mergeti linistit, nu e nevoie de nici un act suplimentar,doar masina sa fie in regula si sa aveti vigneta de Bulgaria cumparata cit mai repede dupa ce ati trecut granita. Spun asta in calitate de conducator auto ce a facut acelasi lucru, cu masina nepersonala.
"La iesirea din tara sunt aplicabile conditiile privind admiterea vehiculelor in circulatie pe drumurile publice, statuate de O.UG. 195/2002 si Conventia asupra circulatiei rutiere, care stabilesc ca autoturismele aflate in circulatia intemarionala trebuie sa fie inmatriculate, asigurate pentru raspunderea civila corespunzatoare din punct de vedere tehnic, iar conducatorul auto trebuie sa detina un permis de conducere valabil, corespunzator categoriei respective de vehicul", precizeaza Directia de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei in punctul de vedere formulat.
www.avocatnet.ro/articol_332...
[ link extern ]
Verificarea documentelor vehiculelor este asigurata de catre reprezentantii autoritatii din tara unde va deplasati,
In tara vecina nu sunt aplicabile disp OUG nr 195/2002 si au existat precedente ,in care datorita unor simple suspiciuni ,soferii conducatori de vehicule care nu le apartineau si pentru care nu detineau procura din partea proprietarului ,au beneficiat de procedura de ridicare a documentelor vehiculului
Asta seamana cu drobul de sare, bineinteles ca in orice tara din lumea asta exista probabilitatea de a fi cercetat, atunci cind exista suspiciuni privind furtul unei masini. Persoana care a deschis acest topic este interesata, in opinia mea, de conformitatea cu legile din Romania, fata de detinerea unui astfel de act. Merg de mai bine de 10 ani in Bulgaria si am prins si perioada cind era necesara prezentarea unui document de genul celui intrebat. Anul trecut si anul acesta am observat ca la controlul efectuat la granita am fost obligat sa arat uneori si la revenirea in tara documentele legate de starea masinii, asa cum e specificat in OUG 195/2002. Deci, mai degraba poti fi oprit pentru expirarea ITP, a permisului , sau neexistenta unei polite RCA cu acea carte verde necesara dincolo de granita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procurã lili39 lili39 pot să merg în grecia cu mașina altuia cu procură trimisă prin mail? (vezi toată discuția)
Iesire cu masina din tara Miha111 Miha111 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la urmatoarea situatie: urmeaza sa calatoresc in Grecia (pentru o perioada de 0 saptamana) cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fără victime nedeclarat An0n1m An0n1m Bună ziua! În urma cu 4 luni am fost implicata într-o tamponare ușoară cu un alt autovehicul, eu fiind vinovata. Am încheiat constatarea amiabila însă ... (vezi toată discuția)