avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acte necesare pentru transport marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acte necesare pentru transport marfa

Buna ziua,
daca se poate va rog sa-mi spuneti ce documente de insotire trebuie sa aiba in masina, un transportator de animale vii, capacitatea masinii fiind sub 3.5 tone, cu doua locuri. Mentionez ca masina are autorizatie de la Dir. Sanitar Veterinara, scoasa pe persoana juridica, care are cod CAEN transport rutier de marfuri. Se transporta in general animale de talie mica, de acelasi tip (rasa), numai in tara, cu destinatar multiplu si doi sau trei expeditori. Este suficient aviz de expeditie pentru fiecare animal in parte? Un borderou de expeditii agreat de DVS? Este necesara si licenta de transport daca are capacitate masina sub 3.5t?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 18:20, 17 Iulie 2014
sub 3,5 tone , nu este necesara autorizatie de transport .
pentru fiecare animal in parte trebuie atasat la aviz si carnetul de sanatate al respectivului animal.

ce cod CAEN de transport de marfuri aveti ? sa nu fie pentru marfuri generale .
cod CAEN 4941 -transport rutier de marfuri. carnet de sanatate avem la fiecare. daca si expeditorul si destinatarul sunt persoane fizice, se poate face si asa aviz?
nu aveti voie sa transportati decat marfuri generale.

mai mlte detalii in link-ul de mai jos.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa-mi deschid o firma de transport marfa. V2000 V2000 Buna ziua vreau sami deschid o firma de transport marfa dar cu o autoutilitara de la 2,8 t la 3,5t prelata sau dubă intre 5 si 10 europaleti in ... (vezi toată discuția)
Înființare firmă, alegere formă de organizare nastasecornel nastasecornel Buna ziua! impruna cu sotia dorim sa infiintam o firma si nu suntem lamuriti care ar fi forma juridica avantajoasa pt noi ( ii, pfa .asociatie familiala, srl, ... (vezi toată discuția)
Transport marfa cu 3,5t+remorca 3,5t lucasebastian lucasebastian Buna ziua Am o firma de transpot si fac transport internantional cu o autoutiltara de 3,5 t si as dori sa ii atasez si o remorca de 3,5 t masa maxima ... (vezi toată discuția)