avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto 2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto 2008

Buna ziua
Am cumparat in 2008 un auto Opel Vectra ptr care am platit taxa de 44 00 lei. pE LEGEA DIN 2012 ar fi fost o taxa de vreo 2000 de lei. Nu am recuperat taxa ptr ca voiam sa vand masina dar acum as vrea sa o recuperez. Din ce am citit eu, e un termen de 5 ani in care puteam sa cer restituirea ei, termen care a expirat ptr mine in octombrie 2008.
Din punct de vedere legal, mai am vreo sansa sa recuperez aceasta taxa? Daca initiam procedurile in termen , recuperam toata taxa sau doar diferenta?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
tonnyx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Bucur , Avocat 14:55, 18 Iulie 2014
tonnyx a scris:

Buna ziua
Am cumparat in 2008 un auto Opel Vectra ptr care am platit taxa de 44 00 lei. pE LEGEA DIN 2012 ar fi fost o taxa de vreo 2000 de lei. Nu am recuperat taxa ptr ca voiam sa vand masina dar acum as vrea sa o recuperez. Din ce am citit eu, e un termen de 5 ani in care puteam sa cer restituirea ei, termen care a expirat ptr mine in octombrie 2008.
Din punct de vedere legal, mai am vreo sansa sa recuperez aceasta taxa? Daca initiam procedurile in termen , recuperam toata taxa sau doar diferenta?
Va multumesc!

dreptul la compensare si restituire este prevazut de legea 9/2013, termen de la care ar trebui sa curga prescriptia (recunoasterea dreptului, fiind si un caz de intrerupere a termenului de prescriptie). Chiar de nu ar fi existat o astfel de recunoastere, normal ar fi fost ca termenul sa curga de la pronuntarea hotararii CJUE,. nu vei primi toti banii, ci diferenta dintra taxa de atunci si taxa ce ar fi trebuit sa o platesti in conditiile noi legi, calculata insa cu caracteristicile de la data primei plati (de ex vechimea masinii nu se calculeaza pana in 2014 , doar pana in 2008)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa inmatriculare auto vinczeelisabeta vinczeelisabeta Am cumparat o masina in iulie anul 2007 pentru care am platit o taxa de inmatriculare 5300 lei.In anul 2008 am depus cerere la finante pentru recuperarea taxei ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto platita in 2007 andreimiholca24 andreimiholca24 Am inscris o masina in anul 2007 si implicit am platit o taxa de inscriere de 1450 euro, din care mi au fost restituiti in jur de 400 euro nu stiu exact prin ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa ? cata1569 cata1569 Buna seara. In 9.05.2007 am platit taxa prima inmatriculare 1414 ron si in 11.05.2007 inca o diferenta de 1401 ron (deci total 2815) pentru un Opel Astra ... (vezi toată discuția)