tonnyx a scris:
Buna ziua
Am cumparat in 2008 un auto Opel Vectra ptr care am platit taxa de 44 00 lei. pE LEGEA DIN 2012 ar fi fost o taxa de vreo 2000 de lei. Nu am recuperat taxa ptr ca voiam sa vand masina dar acum as vrea sa o recuperez. Din ce am citit eu, e un termen de 5 ani in care puteam sa cer restituirea ei, termen care a expirat ptr mine in octombrie 2008.
Din punct de vedere legal, mai am vreo sansa sa recuperez aceasta taxa? Daca initiam procedurile in termen , recuperam toata taxa sau doar diferenta?
Va multumesc!
dreptul la compensare si restituire este prevazut de legea 9/2013, termen de la care ar trebui sa curga prescriptia (recunoasterea dreptului, fiind si un caz de intrerupere a termenului de prescriptie). Chiar de nu ar fi existat o astfel de recunoastere, normal ar fi fost ca termenul sa curga de la pronuntarea hotararii CJUE,. nu vei primi toti banii, ci diferenta dintra taxa de atunci si taxa ce ar fi trebuit sa o platesti in conditiile noi legi, calculata insa cu caracteristicile de la data primei plati (de ex vechimea masinii nu se calculeaza pana in 2014 , doar pana in 2008)