avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati am divortat si am avut de platit pensie alimentara 1/4 din 1000 lei pe luna... in prezent mai am un fiu minor de intretinut si ma aflu in proces cu fosta concubina pt program de vizitare dar am si specificat ca mai am un fiu de intretinut.Mi-au scazut de la 1/4 la 16% din 1000 lei dar vom merge in apel deci va mai dura acest proces pe fond.
Intrebarea este urmatoarea cat trebuie sa platesc pensie alimentara daca azi am incheiat contractul cu firma unde lucram pana acum.Deci momentan nu am venit.
Am fost sfatuit sa formulez o ordonanta prezidentiala pt stabilirea pensiei alimentare dar cum e mai bine?
sa ma angajez pe ore si sa apar cu suma 500 lei sau ?pentru ca alta solutie nu am ....vreau sa platesc cel mai putin...posibil
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
deea12, utilizator
cat scrie in ultima hotarare pe care o aveti? 16% din venituri sau 16% din 1000 de lei?

Cel mai bine ar fi sa-i platiti 16% din cat castigati. Si tot cel mai bine ar fi si sa nu lucrati "la negru".
Acum minimul e de 900, puteti sa va angajati cum vreti si daca vreti, veti plati 1/6 raportat la salariul minim pe ec daca nu aveti venituri , daca aveti si sunt mai mici, sunt pt ca nu munciti cu norma intreaga si deci va ramane timp sa va mai luati un job.
vreau sa platesc cel mai putin...posibil

Inteleg.. daca ar fi posibil, n-ati vrea sa dati deloc, din fericire, instanta nu va fi de acord cu cat vreti dvs sa dati.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ma pot adresa pt a afla salariul fostului sot ? ammar_madalina ammar_madalina am divortat de curand, am 3 copii in intretinere, fostul sot se declara fara venituri si primesc 500 lei pensie alimentara pt cei trei copii. stiu cu siguranta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fini1972 fini1972 buna,sant Florin...daca sant angajat la firma cu 2 ore cat trebuie sa platesc pensia alimentara fiului meu de 13 ani?mentionez ca am un venit net de 150 de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare și cerere de marire a pensiei koreh silvia koreh silvia Bună ziua! În urma cu aproape 7 ani,dintr-o relație de concubinaj a rezultat o fetiță.După separare cu concubinul (4 luni avea fetiță) l-am dat în ... (vezi toată discuția)