avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am pierdut certificatul de nastere iar pasaportul este ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am pierdut certificatul de nastere iar pasaportul este expirat

Salut
Al pierdut certificatul de nastere si pasaportul expirat DIN 2010.
Traiesc in spania si la ambasada numi da certificat fara pasaporte nici pasaporte fara certificar
Ce por face?
Cartea de identitate e una si pasaportul e alta.

Nu mai aveti niciun document valabil. Nu aveti decat o varianta de rezolvare: veniti in tara cu titlu de calatorie de la consulat.
Va scoateti carte de identitate provizorie de la Evidenta Persoanelor unde aveti domiciliul, apoi faceti cerere la Starea Civila pentru alt certificat de nastere si dupa ce il obtineti va faceti carte de identitate ca sa puteti pleca inapoi in Spania.
Asta poate sa dureze destul de mult. Daca acum nu locuiti in localitatea unde v-ati nascut, pana obtineti un nou certificat de nastere poate dura si 30 de zile. Plus cat aveti de asteptat pentru cartea de identitate... dureaza ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara; locuiesc in spania buletinul imi expira in vara si ... anatanase86 anatanase86 Buna seara; Locuiesc in Spania buletinul imi expira in vara si mi-a expirat si pasaportul de un an si ceva si as vrea sa imi scot altul si cu aceasta ocazie am ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Pasaport shailaflorina shailaflorina buna seara..ma numesc Florina si locuiesc de 4 ani in Spania. Cand am venit aici, am venit doar cu buletinul, si eu, si perechea mea. In curand voi naste aici ... (vezi toată discuția)