avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestare preventiva pt inselaciune si impacarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestare preventiva pt inselaciune si impacarea

daca cineva este arestat preventiv pt 29 de zile pentru inselaciune si intre timp impace cu persoana vatamata ce se intampla? va fi eliberat de indata sau dupa trecerea a 29 de zile (la terminarea mandatului de arestare preventiva)
Măsura preventiva încetează de drept cand procurorul va dispune soluţia de netrimitere în judecată ca urmare a impacarii.
Apoi, organul judiciar care a dispus această măsură constată, prin ordonanţă sau încheiere, din oficiu, la cerere sau la sesizarea administraţiei locului de deţinere, încetarea de drept a măsurii preventive, dispunând, în cazul celui reţinut sau arestat preventiv, punerea de îndată în libertate, dacă nu este reţinut ori arestat în altă cauză. Judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată se pronunţă, prin încheiere motivată, asupra încetării de drept a măsurii preventive chiar şi în lipsa inculpatului, asistenţa juridică a inculpatului şi participarea procurorului sunt obligatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despte arestul preventiv elena-laura-ana elena-laura-ana este posibil ca o persoana sa fie rettinuta 4 ani cu mandate de 29-30 zile? (vezi toată discuția)
Arestul la domiciliu denisa123 denisa123 Buna ziua! Imi puteti spune si mie va rog mai exact ce inseamna arestul la domiciliu, care sunt conditiile ce tb indeplinite, daca se executa si in regim ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)