avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... abuz in functie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

abuz in functie

ca functionar public unde as putea sa reclam un abuz al sefilor in cazul in care in cadrul institutiei nu pot gasi sprijin?
exista vreun for superior care s-ar sesiza??
Institutia publica unde va desfasurati activitatea are un for superior.Acesta este pina la nivel de minister.Cred ca antetul institutiei lamureste acest lucru.:)
Dvs. in schimb puteti sesiza ...daca este un abuz...puteti formula plingere penala la organele de politie sau procuratura.:)
Asa este, depinde despre ce fel de institutie publica este vorba , daca se subordoneaza alteia de nivel superior si depinde despre ce fel de abuz e vorba. Daca abuzul are pina la urma natura penala, va puteti adresa parchetului, daca are natura financiara puteti sesiza curtea de conturi, etc.
ca functionar public sunt obligat de catre sefi sa desfasor o cu totul alta activitate decat cea din institutia unde lucrez.
fiind vorba de interese politice.
suntem subordonati consiliului local dar toti sunt mana in mana.
nu s-ar sesiza nimeni.
analizati si prevederile Legii nr. 571/2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire psihologica GhitaPristanda GhitaPristanda Buna dimineata! Va rog sa-mi spuneti unde se poate reclama un sef abuziv, in afara de superiorul ierarhic. Este o institutie de stat. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Reclamatie functionar public dimitrianegru dimitrianegru buna ziua, unde pot sa reclam un consilier agricol de la o primarie de tara? Chiar si mai sus de judet? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Procedura necesara pentru retragerea dreptului de a exercita profesia de mediator. Meea_M Meea_M Buna ziua. Pentru a fi retras dreptul de a profesa profesia de mediator, care este procedura in cazul in care sunt dovezi de abuz si incalcarea legislatiei? ... (vezi toată discuția)