avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi

Curs practic de implementare e-Factură / e-Transport. Reguli de aplicare și discuții practice. Vezi detalii și participă → 

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA

Buna ziua

Am nevoie sa imi fac un PFA si am nevoie de niste informatii.
PFA-ul e pentru presatari servicii - programare web. Sunt web developer.
Din cate am inteles sunt 2 tipuri de pfa: pe norma de venit si sistem real de impozitare.
Taxele pentru cel pe norma de venit se plateste o data pe an, si fiecare judet isi stabileste valoarea pe codul CAEN. Corect?

Ma intereseaza:
ce cod CAEN as avea nevoie?
Unde pot sa vad care sunt taxele pentru pfa pe norma de venit din maramures (acolo intentionez sa imi fac pfa)?
Care e procedeul pentru intocmire (inclusiv costuri)?
Cel mai recent răspuns: cfv1000 , utilizator 18:56, 20 Iulie 2014
Atat pentru varianta de impozitare pe norma de venit cat si pentru cea pe venit real in timpul anului, trimestrial, se platesc plati anticipate in contul impozitului pe venit si contributiilor sociale. Apoi anul urmator, doar la varianta de impozitare pe venit real se face regularizarea prin completarea si depunerea D200.
Va autorizati pe codul caen 6201 Activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client) Aceasta clasa include activitatile de scriere (programare), modificare, testare si asistenta privind produsele software. Este asemenea inclusa scrierea de programe urmand indicatiile utilizatorilor (programe orientate pe client).
Aceasta clasa include:
-proiectarea structurii si continutului si/sau scrierea codului de calculator necesar pentru a crea si implementa:
-sisteme software
-aplicatii software
-baze de date
-pagini web
-adaptarea software-ului potrivit cerintelor specifice, adica modificarea si configurarea unei aplicatii existente astfel incat devine compatibila si functionala, potrivit mediului sistemului informatic al clientului.
Aceasta clasa exclude:
-publicarea pachetelor de programe, vezi 5829
-transpunerea sau adaptarea software-ului nespecializat pentru o anumita piata, pe cont propriu, vezi 5829
-planificarea si proiectarea sistemelor de calcul electronic ce integreaza echipament, software si tehnologii de comunicatii, chiar daca software-ul furnizat este o componenta integranta, vezi 6202
La adresa urmatoare gasiti codurile caen de la nivelul judetului maramures dar codul 6201 nu e trecut asa ca nu puteti sa optati pentru impozitare pe norma de venit
[ link extern ]
La adresa urmatoare aveti informatii despre procedura de autorizare la Registrul Comertului
[ link extern ]
Va multumesc foarte mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codurile caen se cumuleaza la norma de venit? moniquesro moniquesro Buna ziua, as dori sa stiu urmatoare informatii, pot sa imi aleg mai multe coduri CAEN? si daca da in cazul in care aleg impozitarea la norma de venit se ... (vezi toată discuția)
Exemplu de activitati pe caen 6202 si 6203 andrasd andrasd Buna, Desfasor activitate in domeniul de IT, ma ocup de administrarea unui Soft ERP (contabilitate, comenzi, resurse umane, mijloace fixe, etc...) , soft de ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru servicii informatica rolex rolex Pentru infiintarea unui SRL-D as avea nevoie de codurile CAEN pentru urmatoarele activitati 1.grafica pe calculator 2. crearea de sotware 3.vanzari ... (vezi toată discuția)