avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... atributii politia locala in raport cu asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

atributii politia locala in raport cu asociatiile de locatari

in asociatia mea exista doua tabere: una care terorizeaza locatarii din imobil de peste 30 de ani,folosindu-se atit teoretic cit si practic,de politia locala pe post de sperietoare (cu ajutorul unor politisti care ori nu cunosc legea ori o interpreteaza subiectiv si partinitor,in favoarea taberei celor rai!),si una care vrea sa puna capat o data pentru totdeauna acestei situatii.
intrebarea mea este: care sint EXACT atributiile politiei locale legat de asociatiile de proprietari?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:32, 19 Iulie 2014
Are multe, foarte multe atributii, dar cele care va intereseaza pe dvs. probabil sunt urmatoarele:
În domeniul ordinii şi liniştii publice, precum şi al pazei bunurilor, poliţia locală are următoarele atribuţii:
a) menţine ordinea şi liniştea publică în zonele şi locurile stabilite prin planul de ordine şi siguranţă publică al unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale, aprobat în condiţiile legii;
i) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială stabilite prin legi sau acte administrative ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, pentru faptele constatate în raza teritorială de competenţă;

Pentru mai multe informatii consultati Legea nr. 155/2010.
va multumesc pt raspuns,dar eu as fi vrut sa stiu daca politia locala are dreptul sa intervina in modul de organizare si desfasurare a activitatii unei asociatii,de ex sa impuna membrilor asociatiei modul de orgz si desfas a adunarilor generale si/sau sa ameninte cu sanctiuni daca nu executa ce recomanda ei,ideea fiind ca,din cite stim noi,orice neintelegeri ar fi intre proprietari,acestea trebuie rezolvate pe cale judecatoreasca (daca nu se ajunge la o intelegere pe cale amiabila)
Categoric, nu. Politia nu poate interveni, impune, recomanda nimic in directia indicata de dvs.. Aceste fapte ar constitui abuzuri.
turcugabriela a scris:


daca politia locala are dreptul sa intervina in modul de organizare si desfasurare a activitatii unei asociatii,


Politia nu are autoritatea si competenta sa se implice in organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari Exusta serviciu specializat in cadrul primariei care are ca obiect sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia locala FIV70 FIV70 m-a intrebat un prieten si nu am stiut ce sa-i raspund :,,in cadrul unei politii locale functionarii publici sunt obligati sa execute servicii de paza si nu ... (vezi toată discuția)
Atributii politia locala a municipiului bucuresti ContSters325155 ContSters325155 Imi puteti indica un act normativ care reglementeaza desfasurarea Politiei Locale a Municipiului Bucuresti? Multumesc. (vezi toată discuția)
Muscatura caine vagabond mikas mikas Am fost muscata de un caine vagabond intr-o statiune de pe litoralul romanesc, mai exact pe faleza, in fatza unui restaurant. Pe cine trag la raspundere legal ... (vezi toată discuția)