avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului

am dreptul sa obtin domiciliul copilului meu de 5 luni la mine, copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj daca eu si tatal lui ne despartim.Nu vreau sa rup relatia de tata si fiu dar mi-as dorii sa petrec cit mai mult timp cu copilul meu nu mi-as imagin niciodata ca trebuie sa stau departe de copilu meu mai multe zile.Tatal sugereaza sa stea o saptamina la el una la mine dar eu nu sint de acord si vreau sa stiu daca pot sa obtin mai multe zile de petrecut cu copilul.Imi doresc enorm de mult sa ii ofer copilului meu o familie si nu imi dores sa fac din el mingea noastra de pin-pong dar totodata vreau sa creasca in liniste si armonie.Sint intr-o deruta totala dar daca voi ajunge la separare vreau sa stiu ce drepturi am.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 09:40, 21 Iulie 2014
Asa se intampla din pacate ...sa se stabilească custodia micutului prin hotarare judecătorească si o sa fie altfel..
Custodia va fi comuna. Domiciliul va fi stabilit la unul dintre parinti.
Drepturi aveti amandoi. Dvs sunteti putin favorizata de varsta mica a copilului.
Insa - mare grija - problema nu se pune in functie de cum va simtiti dvs sau ce va este dvs usor/greu ci in functie de ce este mai bine pentru copil. Ca urmare, la aceasta varsta, este mai bine pentru copil sa ramana cu persoana care se ocupa in mod uzual de nevoile lui (fac aici o presupunere si cred ca dvs va ocupati de el in prezent).

Autoritatea parinteasca, domiciliul copilului si pensia de intretinere sunt lucrurile simple.
Relatiile copilului cu tatal sunt cele mai complicate pentru ca intr-o familie normala ele se desfasoara neingradit, in timp ce in familiile in care parintii sunt despartiti ele se intampla dupa un program.
Programul acesta ar trebui sa fie gandit in asa fel incat sa-i fie copilului cat mai usor sa se incadreze in el. Incercati sa puneti copilul in fata si sa va ganditi cat timp are el nevoie sa petreaca alaturi de tata si nu cat timp puteti rezista fara el.
E un exercitiu dificil pentru o mama de copil atat de mic (cand toate instinctele spun ca nu trebuie sa-l scapati din ochi) dar nu e imposibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)