avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna -ziua, soția mea a lucrat 6,7ani in Irlanda si 22 ani in România, Răspundeți-mi varog dacă la ieșirea la pensie de virsta, ani munciți in Irlanda vor fi cumulati la ani de vechime din România s-au vor fi calculati separat cum se procedează. Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:28, 20 Iulie 2014
1. Perioada lucrata in Irlanda se ia in calcul ca stagiu de cotizare la pensie si in Romania.

2. - Merge la Casa de Pensii de care apartine cu domiciliul in Romania si solicita sa completeze formularul E207 = "Certificat pentru cariera asiguratului".
- Casa de Pensii trimite formularul in Iranda de unde ii vine confirmarea stagiului de asigurare.

3. Cand va indeplini conditiile pentru a beneficia de pensie si in Irlanda va proceda la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : am lucrat 7 ani in grecia.pot sa beneficiez de acesti ani la calcularea pensiei.mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Completarea stagiului de cotizare pentru pensie limita de varsta nicolaeelena nicolaeelena un pensionar cu pensia penalizata pentru ca nu avea stagiul de cotizare minim a desfasurat, ulterior pensionarii, activitatea profesionala in Italia un numar ... (vezi toată discuția)
Vechime din franta Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am lucrat in Franta 12 luni cu acte legale, angajat. Pot beneficia aici in tara de vechimea respectiva in calculul pensiei/vechimii ? Ce ... (vezi toată discuția)