avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Munca in strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Munca in strainatate

buna seara! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : am lucrat 7 ani in grecia.pot sa beneficiez de acesti ani la calcularea pensiei.mentionez ca am lucrat 20 de ani in romania,se poate cumula?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:30, 24 August 2014
1. Stagiile de cotizare lucrate in mai multe tari din UE se cumuleaza atunci cand se solicita pensie de la fiecare din statele unde ati lucrat.

2. - Inainte de a solicita pensie din Romania mergeti la Casa de Pensii si solicitati sa completati formularul E207 = "Certificatl pentru cariera asiguratului".
- Dupa completare in depuneti tot la Casa de Pensii care se va ocupa de trimiterea lui in tara respectiva si de primirea raspunsului cu stagiul de cotizare de acolo.
- La fel procedati si cand solicitati pensie din tara respectiva, dar in sens invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi in polonia krisdebuc krisdebuc Sunt stabilit in Polonia de vreo 13 ani si voiam sa stiu daca se pot calcula la anii de pensie si cei 9 ani pe care i-am lucrat in Romania.Daca raspunsul e ... (vezi toată discuția)
Pensie Muscalu20 Muscalu20 Buna -ziua, soția mea a lucrat 6,7ani in Irlanda si 22 ani in România, Răspundeți-mi varog dacă la ieșirea la pensie de virsta, ani ... (vezi toată discuția)