avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducerea personala pentru copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducerea personala pentru copil

Buna seara.As vrea sa va rog sa imi raspundeti la o intrebare,daca puteti,bineinteles.Sotia a nascut la sfarsitul lunii Decembrie,2013 si eu,tatal sunt angajat in cadrul unei firme de la jumatatea lunii Decembrie,2013 cu un salariu net de 1200 lei.Doresc sa mentionez ca pana acum nu am declarat copilul la munca,vreau sa duc certificatul de nastere al copilului zilele acestea la administratie si doresc sa mai mentionez ca pot sa o iau si pe sotie in intretinere pentru ca nu inregistreaza venituri plus ca nu beneficiaza nici de indemnizatia de crestere a copilului.Cat mi s-ar deduce din salariu?Efectie,cat ar urma sa incasez lunar din aceasta deducere?Se pot lua aceste deduceri si retroactiv?Astept un raspuns...Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 21 Iulie 2014
Art.56 C.fisc. - Deducere personală
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

(2) Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.000 lei inclusiv, astfel:
- pentru contribuabilii care nu au persoane în întreţinere - 250 lei;
- pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere - 350 lei;
- pentru contribuabilii care au două persoane în întreţinere - 450 lei;
- pentru contribuabilii care au trei persoane în întreţinere - 550 lei;
- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreţinere - 650 lei.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.000,01 lei şi 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc prin ordin al ministrului finanţelor publice.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acordă deducerea personală.

(3) Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.
...

Prin urmare, ar trebui sa ne precizati care este salariul brut al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala la pensionari vicsilron vicsilron In cazul in care angajez un pensionar, la calculul impozitu;ui i se va lua in considerare deducerea personala la calculul impozitului sau nu?? si in ce baza ... (vezi toată discuția)
Deducere personala laurentiuu laurentiuu Am salariul net de 800 ron.Cat voi lua in plus la salariu tinand cont ca acum am un bebe?Cum se calculeaza deducerea? (vezi toată discuția)
Deducere personala cora.cimpeau cora.cimpeau buna ziua, am si eu o intrebare.am fost sfatuita sa trecem in intretinerea sotului eu si fiica mea de 7 luni deoarece eu nu am nici un venit. mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)