avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa postului

atributiunile din fisa postului pot fi schimbate de la o zi la alta printr-o decizie, desi postul isi pastreaza denumirea si nici salariu sau locul de munca nu se schimba?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:41, 27 Decembrie 2009
Buna ziua,

fisa postului poate suferi modificari dar in ceea ce priveste modificarea salariului, trebuie sa vorbiti cu angajatorul inainte de a o semna.
In fisa postului trebuie specificate sarcini/atributii/responsabilitati in conformitate si cu postul. Adica, de exemplu, un mecanic nu va putea avea responsabilitatea intocmirii facturilor.
si daca refuz sa semnez noua fisa a postului pentru ca doresc sa execut ceva ce deja fac si stiu, nu ceva care ar trebui sa invat sa fac?
Postul reprezinta un rol pe care il are persoana desemnata in a-l ocupa.
Totodata datorita locului pe care il ocupa in organigrama,postului ii sunt atribuite competente,atributiuni si responsabilitati pentru desfasurarea activitatii si indeplinirea sarcinilor de serviciu.

Fisa de post se inmaneaza salariatului si i se da un exemplar pentru a sti ce are de facut,ea fiind un atribut al angajatorului.

Daca refuzati vi se poate desfiinta postul,daca angajatorul considera necesar si se poate crea altul cu responsabilitatile respective,pe care dvs. le refuzati,motivand ca de acest post are nevoie si nu de cel vechi.
exista in organigrama 2 posturi, al meu si al unei persoane care si-a dat demisia, mie mi se cere sa preiau atributiile celeilalte persoane desi acea persoana avea alta incadrare, deci alt fel de port, sunt 2 posturi cu denumiri diferite si cu sarcini diferite.
Cred ca ar trebui sa aveti o discutie cu seful dvs.,intrucat mi se pare ca e o concatenare de sarcini,sa vedeti daca aceasta preluare are caracter temporar ,daca vi se modifica salariul si care este elementul motivational pentru noile sarcini.

Alte discuții în legătură

Anexa la fisa postului Cineva anonim Cineva anonim Buna seara. Sunt angajat pe o functie de executie intr-o institutie publica. Astazi, am primit o anexa la fisa postului( care are nr. de inregistrare de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua si la multi ani! un caz concret. lucrez de 3-4 ani ... Marius-Buc Marius-Buc Buna ziua si La multi ani! Un caz concret. Lucrez de 3-4 ani la o institutie de stat prestant o munca pentru care am acceptat sa semnez fisa de post. In ... (vezi toată discuția)
Decizii emise de angajator goplanet goplanet Trebuie sa se faca o motivare a deciziilor sau pur si simplu in baza numirii in functia de director si a art.40 Codul muncii si a faptului ca se incearca ... (vezi toată discuția)